DünyaYaşamYaşam Tarzı

Araştırma, Lüksemburg’daki vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmeye neden yardımcı olur?

Daha önce CRP Santé olarak bilinen Lüksemburg Sağlık Enstitüsü, Ocak 2015’te bu adla yeniden açıldı. Çoğu 2014’ün sonlarında veya 2015’in başlarında atanan Direktörlerinin dürtüsü altında Enstitüde bir nefes temiz hava esti. Nisan 2015’te Enstitü tarafından atanan Nüfus Sağlığı Dairesi Bilimsel Direktörü ve Epidemiyoloji ve Halk Sağlığı Araştırma Birimi Başkanı Saverio Stranges.

EuroHealthNet üyelerine Lüksemburg Sağlık Enstitüsü’nü kısaca tanıtır mısınız?  

Lüksemburg Sağlık Enstitüsü (LIH), klinik odaklı biyomedikal araştırma ve halk sağlığı alanlarında araştırma ve girişimler üstlenerek Lüksemburg ve vatandaşları için bilimsel, ekonomik ve toplumsal değer sağlamayı misyon edinmiştir.

Enstitü üç bölümden oluşmaktadır – Enfeksiyon ve Bağışıklık Bölümü; Onkoloji Bölümü ve Nüfus Sağlığı Bölümü. Bu üç departman, LIH’nin biyomedikal, klinik ve halk sağlığı araştırmaları alanlarında ulusal lider olarak görülmesini sağlamak için birlikte çalışır. LIH ayrıca ulusal ve uluslararası üniversitelerle birlikte çalışır ve hem ulusal hem de uluslararası olarak bu alanlardaki itibarını korumayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Halk sağlığı alanında Bakanlığınızın öncelikleri nelerdir?

Nüfus Sağlığı Departmanının bir amacı, Lüksemburg ve vatandaşlarının ihtiyaçlarına hizmet etmektir. Sağlık hizmetlerini ve Lüksemburg nüfusunun genel refahını iyileştirmek istiyoruz.

Bunu yapmak için, altı birimimizin tümünü içeren iddialı bir beş yıllık plan oluşturduk. Hedeflerimiz arasında, en son teknolojiye sahip halk sağlığı araştırmaları için sağlam bir strateji geliştirmeyi ve başta ülkedeki morbidite ve mortalitenin başlıca nedenleri olmak üzere başlıca halk sağlığı sorunlarını ele almayı amaçlıyoruz.

Örneğin kardiyovasküler hastalıklar (CVD), Lüksemburg’da hala önde gelen ölüm nedenidir. Ülke, komşu ülkeleri Belçika ve Fransa’dan daha yüksek bir KVH ölüm oranına sahiptir ve Avrupa genelinde yaşlı yetişkinler arasında yüksek kan kolesterolünün en yüksek prevalanslarından biridir. Genel nüfusun yaşam kalitesini iyileştirmemiz gerekiyor. Risk faktörlerini ele almak bir yoldur – sigara, yüksek BMI ve alkol kullanımının Lüksemburg’daki en önemli 5 risk faktörü arasında olduğunu biliyoruz; ve ayrıca Lüksemburg’daki klinik ve halk sağlığı kılavuzlarını bilgilendirmemiz gerekiyor.Euro araştırması

Ulusal ve uluslararası ortaklar ve paydaşlar ile ağ kurmayı güçlendirmek için birimler arasında disiplinler arası ve çeviri araştırma işbirliklerini geliştirmeyi planlıyoruz ve epidemiyoloji ve halk sağlığı araştırmalarında ulusal bir eğitim merkezi olmayı hedefliyoruz. Ayrıca, ülkede bir halk sağlığı, önleme ve sağlığı geliştirme kültürünü teşvik etmeyi ve kişiselleştirilmiş tıpta uygulanan sağlık ekonomisi araştırmalarında uzmanlık geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Planınız çok iddialı görünüyor. Nasıl tamamlamayı düşünüyorsunuz?  

Halk Sağlığı Departmanı, belirli alanlarda zaten güçlü bir uzmanlığa sahiptir: epidemiyolojik araştırmalar ve klinik araştırmalar için güçlü bir altyapıya sahibiz ve büyük veri setlerine güvenebiliriz, bu da nispeten az parayla son teknoloji ürünü araştırmalar yapmamızı sağlar. Temel, hasta odaklı ve toplum temelli araştırmaları birleştiren Bölümümüzün multidisipliner doğasından gurur duyuyoruz. Araştırma sonuçları, kanıta dayalı kılavuzlar ve halk sağlığı önerileri üretmemize yardımcı olur.

Ancak, Lüksemburg’da halk sağlığı / önleme alanında daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. lüks araştırmaKVH, kanser ve diğer yaşla ilgili hastalıklar gibi çok boyutlu sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için halk sağlığında disiplinler arası veya “sistem bilimi” yaklaşımlarına da ihtiyaç vardır . Halk sağlığı araştırmalarının etkisi çok yönlüdür ve bilimsel, ekonomik ve toplumsal faydaları kapsar. Ayrıca, Lüksemburg’daki önemli kronik hastalıkları yönetmeyi ve önlemeyi amaçlayan müdahalelerin maliyet-etkililik değerlendirmelerini yapmayı da öngörüyoruz.

Bilimsel açıdan, önleme ve halk sağlığı kılavuzlarını bilgilendirmek için Lüksemburg’a özgü bir dizi önemli halk sağlığı sorunu hakkında bilgi / kanıt oluşturmak istiyoruz. Ekonomik tarafta, sağlık ve refah maliyetlerinden tasarruf ederek uzun vadeli sürdürülebilirliğe ulaşmak istiyoruz. Son olarak, toplumsal tarafta, temel önleyici yaklaşımlara daha fazla vurgu yapmanın, yaşlıların daha sağlıklı ve daha uzun hayatlar yaşamalarını sağlayacağını umuyoruz. Bu, sağlığın teşviki ve geliştirilmesine daha güçlü bir vurgu yapan ve hem bilim camiasında hem de kamuoyunda bir halk sağlığı kültürünü teşvik eden daha modern, duyarlı ve sürdürülebilir sağlık sistemleri geliştirmek anlamına gelir.

Neden EuroHealthnet’in bir parçası olmak istiyorsunuz, Ağdan beklentileriniz nelerdir?

Ağa katılmak, uluslararası düzeyde görünürlüğü artırma stratejimizin bir parçasıdır. Modern ve sürdürülebilir sağlık sistemlerine katkıda bulunma misyonumuz doğrultusunda Avrupa ve uluslararası ağların bir parçası olmak istiyoruz. EuroHealthNet’in halk sağlığı ve sağlık eşitliği alanlarında ulusal bağlamımıza fayda sağlayabilecek çekici bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz.

LIH Direktörleri ve CEO ve CFO
LIH Direktörleri ve CEO ve CFO

LIH, Haziran 2016’da Genel Konsey tarafından resmi olarak EuroHealthNet’in yeni bir üyesi olarak kabul edildi. Saverio Stranges (soldan birinci) ayrıca EuroHealthNet’in İcra Kurulu üyeliğine seçildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu