Yiyecekler

7 en iyi doğal testosteron güçlendiriciler

Yaş ve azalan sağlık testosteron düzeylerinin düşmesine neden olabilir. Doğal testosteron güçlendiriciler testosteron düzeylerini yükseltmek yardımcı olabilir.

Erkek testisleri ve kadın yumurtalıkları doğal testosteron üretmek, hangi hem erkek hem de kadın sağlığı nda önemli bir rol oynar.

Doğal testosteron güçlendiriciler testosteron düzeylerini yükseltmek yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

İşe yarıyor mu?
a person pouring supplements into their hand which may be natural testosterone booster
Bir kişi herhangi bir testosteron artırma takviyeleri almadan önce doktoru ile konuşmalısınız.

Testosteron artırmak için iddia takviyeleri yüzlerce internette mevcuttur. Ancak, birkaç çalışma bu takviyeleri test ettik. Takviyeleri bir 2019 analizi sahte değerlendirmeleri uyarır, plasebo etkileri, ve potansiyel olarak tehlikeli maddeler.

Aynı inceleme, çoğu kullanıcı doğal testosteron güçlendiriciler ile çeşitli iyileştirmeler rapor bulundu, daha yüksek bir libido da dahil olmak üzere, daha fazla enerji, ve daha iyi spor ve iş performansı.
Çalışmanın yazarları potansiyel olarak yanlış veya ücretli değerlendirmeleri filtreledikten sonra, bu gelişmelerin yaygınlığı önemli ölçüde azalmıştır.

Bu kullanıcıların testosteron artırmak için söz multivitaminler ve diğer takviyeleri şüpheci olması gerektiğini düşündürmektedir.

Ancak, çalışmaların az sayıda belirli besin, vitamin ve yaşam tarzı değişiklikleri test ettik. Bu doğal testosteron güçlendiriciler ciddi düşük testosteron veya diğer endokrin sistem sorunları tedavi etmek olası olmasa da, bir kişi sağlıklı testosteron düzeylerini korumaya yardımcı olabilir, Özellikle yaş olarak.

D vitamini

Çeşitli çalışmalar D vitamini doğal testosteron güçlendirici olarak işe yarayabilir öneririz.

Bir eski çalışmada,bir kilo kaybı çalışmada 165 katılımcı ya aldı 3,332 uluslararası birimleri (IU) Bir yıl boyunca günlük D vitamini veya plasebo. Çalışmanın sonunda, D vitamini kullanan erkekler yüksek testosteron düzeyleri vardı, plasebo aldı olanlar testosteron önemli bir artış gördüm süre.

2020 yılında yapılan bir çalışmada hem sağlıklı hem de eksik hücreleri olan erkeklerde D vitamini düzeyleri incelenmiştir. Bu hücreler testosteron üretimine yardımcı olur. Testislerde D vitamini maruziyeti her iki grupta da testosteron düzeylerini artırdı.

Ayrıca, denemenin başında düşük D vitamini düzeyleri vardı erkekler testosteron ve ilgili hormonların düşük seviyelerde olması daha muhtemeldir.

D vitamini takviyeleri burada satın alınabilir.

Çinko

Çalışmaların bir avuç çinko testosteron artırabilir öneririz.

Örneğin, diyalize giren erkekler üzerinde 2010 yılı yapılan bir çalışmada, çinkonun serum testosteron düzeylerini artırabileceği bulunmuştur. Çinko ölçülebilir cinsel işlev bozukluğu geliştirmek vermedi.

Tipik olarak, yorgunluk için yoğun egzersiz geçici testosteron düşürür. 10 erkek güreşçiler küçük bir 2006 çalışma çinko testosteron düzeylerini artırarak, bu etkiyi tersine çevirebilir bulundu.

Testosteron artırmak için çinko takviyeleri burada satın almak için kullanılabilir.

Protein

Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisi’ndebir makaleye göre , proteinyüksek diyetler , özellikle karbonhidratgöre, testosteron düzeylerini artırabilir. Besinler bir makale düşük proteinli diyet testislerde testosteron üreten Leydig hücrelerine zarar verebilir gösterir.

Protein in başka yararlı etkileri de olabilir. Bu sağlıklı kas gelişimini destekleyebilir, testosteron düzeylerini yükseltmek için umut birçok kişi hoş geldiniz bir şeydir.

Testosteron artırmak için Protein takviyeleri burada satın almak için kullanılabilir.

Egzersiz

Egzersiz hem erkek hem de kadınlardasağlıklı testosteron düzeylerini korumaya yardımcı olabilir. Obezite İncelemelerbir 2015 makaleye göre , düşük testosteron artan vücut yağ ile dernekler vardır, metabolik sendromlar, ve diğer kilo ile ilgili sağlık sorunları.

Egzersiz bir kişinin sağlıklı bir vücut ağırlığını korumaya yardımcı olabilir, genel sağlığını iyileştirmek, ve düşük testosteron ile ilişkili riskleri azaltmak.

Stresi en aza indirin

Spor Bilimleri ve Tıp Dergisi’nde bir çalışma kortizol testosteron etkilerini engelleyebilir düşündürmektedir. Kortizol, vücudun strese yanıt olarak salar bir hormondur. Stres çok sayıda olumsuz sağlık etkileri vardır ve sağlık sorunlarına neden olabilir, düşük enerji gibi, zayıf ereksiyon, ya da azalmış libido.

Bu sorunlar düşük testosteron nedenleri ve tanı karışıklığa yol açabilir olanlara benzer.

Meditasyon,terapi, derin nefes alma ve diğer stres yönetimi teknikleri yardımcı olabilir. Egzersiz de stresi hafifletmek ve depresyon ve anksiyete hafifletmek yardımcı olabilir.
Egzersiz de testosteron düzeylerini yükseltmek yardımcı olabilir çünkü, hem düşük testosteron yönetmek ve olumsuz sağlık etkilerini artırmak için harika bir stratejidir.

Yeterince uyuyun

Yorgunluk birçok sağlık sorunlarına neden olabilir, bir kişi düşük testosteron atfetmek olabilir olanlar da dahil olmak üzere, yorgunlukgibi, moodiness, düşük libido, ve daha fazlası.

Bir 2011 çalışmada azaltılmış uyku bir hafta genç, sağlıklı erkeklerde testosteron düzeylerini düşürdü bulundu.

Bir 2010 çalışmada uyku testosteron etkileyebilir diğer yaşam tarzı seçenekleri bağımsız testosteron düzeylerini arttığını bulundu.

Mastürbasyon

Testosteron libidoetkileyebilir iken, cinsel aktivite ve libido da testosteron düzeylerini etkileyebilir. Androloji Dergisi’nde bir makale mastürbasyon testosteron artırır tespit etti. Cinsel Davranış Arşivleri orijinal bir kağıt sık mastürbasyon da libido artırabilir belirtti, herhangi bir gerçek veya algılanan düşük testosteron dengelemek için yardımcı.

TIP HABERLERI BUGÜN BÜLTENI
Bilen biri olarak kal. Ücretsiz günlük bültenimizi alın

Her gün en iyi hikayelerimizin derinlemesine, bilim destekli üst hatlarını bekleyin. Dokunun ve merakınızı tatmin edin.

Alternatif

Düşük testosteron ile ilişkili belirtiler yaşıyorsanız Insanlar bu durumda olduğunu varsaymamalıdır.
Sorunları geniş bir yelpazede düşük enerji deneyimi bir kişi neden olabilir, libido azaldı, veya kas güçsüzlüğü.
Sorunlar sigara veya sağlıksız bir diyet gibi yaşam tarzı seçimleri ve diyabet veya depresyon gibi sağlık koşulları içerebilir.

Düşük testosteron düzeyleri sonucu inanıyorum belirtileri yaşayan bir kişi belirtiler mevcut nasıl ve ne zaman başladı tartışmak için bir doktora görünmelidir.

Bir doktor düşük testosteron sorun olduğunu kabul ederse, testosteron enjeksiyonları tavsiye edebilir. Testosteron takviyeleri dahil olmak üzere çeşitli riskler mevcut, çünkü Ancak, bir doktor ilk yaşam tarzı değişiklikleri yapma tavsiye muhtemeldir:

  • kalp sağlığı sorunları
  • yan etkiler, aknegibi, aşırı vücut saç büyüme, ya da saç dökülmesi
  • böbrek yetmezliği, özellikle böbrek hastalığı olanlarda
  • meme büyümesi

Testosteron alarak her zaman bir kişinin tedavi etmek istediği sorunları ele almaz. Örneğin, kas kütlesini artırmak isteyen bir kişi yerine testosteron takviyeleri alarak kişilik eğitim veya kişisel bir eğitmen ile danışmanlık daha iyi sonuçlar görebilirsiniz.

Ilaçlar geniş bir yelpazede, diğer tedaviler, ve yaşam tarzı değişiklikleri düşük testosteron belirtileri taklit koşulları ile yardımcı olabilir. Örneğin, bir kişi tedavi veya bazı antidepresanlarile libido gelişmeler görebilirsiniz.

Diğerleri sağlıklı bir vücut ağırlığına ulaşarak daha fazla enerji bulabilirsiniz.

Özet

Testosteron yaşla birlikte düşüş yaptığı doğru olsa da, testosteron azalan da diğer sağlık sorunlarının bir işareti olabilir.

Testosteron tüm yaşa bağlı sağlık sorunları çözemez, ve bazen, diğer tedaviler daha güvenli ve daha etkilidir. Testosteron yükseltmek yaşam tarzı değişiklikleri yapmak, egzersiz gibi, aynı zamanda genel sağlık artırabilir.

Daha iyi hissetmek ve uzun vadeli sağlık iyileştirilmesi için en iyi seçenekler hakkında bir doktorla konuşun, özellikle ev tedavileri işe yaramazsa.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu