Yiyecekler

Aralıklı Oruç Tatillerde Sağlıklı Kalmanıza Yardımcı Olabilir

Zaman belirli bir pencere sırasında yemek sağlığınız için olumlu olabilir. Getty Görüntüler
  • Yemek için 10 saatlik bir süre ile aralıklı oruç tip 2 diyabetli kişilerin yeni bir çalışmada sağlıklı kalmasına yardımcı oldu.
  • Uzmanlar, bu yeme şeklinin diğer insanların da sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.
  • Aralıklı açlık metabolizmanızı etkileyebilir ve potansiyel metabolik sendrom önlemek için itin.

Yılın ne kadarını sağlıklı bir diyet yemeye ayırsak ayıralım, tatillerde aşırı şımartmak kolaydır. Cadılar Bayramı’ndan yeni yıla kadar, baştan çıkarıcı lokmasonsuz bir geçit töreni ile karşı karşıyayız.

Ama yeni araştırmalar, pastanızı alıp yiyebileceğini de ortaya koyuyor.

Görünüşe göre numara ne yediğin değil.

İnsanlarda oruç yararları keşfetmek için bir çaba, araştırmacılar diyabet gelişimi için yüksek risk altında olan insanların 10 saatlik bir süre boyunca tüm yemek yedik ve daha sonra günün geri kalanı için oruç zaman sağlıkönemli ölçüde geliştirmek gördüm keşfettiler.

Diyet yerine yeme alışkanlıklarını değiştirme

Salk Enstitüsü ve California Üniversitesi (UC) San Diego Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, geleneksel ilaçlarla birlikte 10 saatlik zaman kısıtlamalı yeme (TRE) müdahalesinin kilo kaybı, karın yağ oranının düşmesi, düşük kan basıncı ve kolesterol ile metabolik sendromlu katılımcılar için daha istikrarlı kan şekeri ve insülin düzeyleriyle sonuçlandığını buldular.

“Biz metabolik sendrom seçti, kardiyovasküler ve metabolik hastalıklar için artan riskin bir karışımıdır, Çünkü ABD’de son derece yaygındır. Şu anda, diyet ve egzersiz ile ilk tedavi edilir. Ne yazık ki, insanlar için bunu yapmak ve ona sopa çok zordur. Böylece, TRE sopa daha kolay olurdu sağlığını iyileştirmek için yeni bir yoldur,” Emily Manoogian, PhD, gazetenin ilk ortak yazar, Healthline söyledi.

Metabolik sendromGüvenilir Kaynak kalp hastalığı, inme ve tip 2 diyabet riskini artıran bir grup durumdur.

Diyet ve egzersiz bazen yeterli değildir

Çalışma, Son zamanlarda Hücre Metabolizması yayınlanan, bu yaklaşım da aralıklı açlık zaten durumu tedavi etmek için ilaç kullanıyoruz metabolik sendromlu kişiler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir denir öneriyor.

Salk’ın Düzenleyici Biyoloji Laboratuvarı’nda birlikte karşılık gelen yazar ve profesör Satchin Panda,”Zaman kısıtlamalı beslenmeyi ilaçlarla birleştirerek metabolik sendrom hastalarına hastalıklarını daha iyi yönetme olanağı verebileceğini gördük.” dedi.

“Unlike counting calories, time-restricted eating is a simple dietary intervention to incorporate, and we found that participants were able to keep the eating schedule,” he added.

The researchers emphasize there’s a critical need for effective lifestyle interventions for metabolic syndrome that aren’t only easy for doctors to teach patients, but also intuitive for people to adopt and maintain.

Bulguları, kısıtlı beslenmenin ilaç tedavisine bir “eklenti” olarak çalışabileceğini, hatta ilaç ihtiyacını bile önleyebileceğini göstermektedir.

No adverse effects were found

Pilot çalışmada metabolik sendrom tanısı konmuş 19 katılımcı (13 erkek ve 6 kadın) yer aldı. Günde yaklaşık 14 saatlik bir zaman diliminde yedikleri zaman kendi kendilerine rapor vermeleri istendi.

Neredeyse yüzde 90’ı en az bir ilaç alıyordu, örneğin statin ya da yüksek tansiyon tedavisi gibi.

Metabolik sendrom için TRE yararları bulundu önceki çalışmalar vardır, ama bu ilaç kullanan insanlar üzerinde bu yöntemi test etmek için ilk.

“Bu önemli, ilaçların TRE etkilerini nasıl etkileyebileceği belirsiz olduğu için. Biz TRE hem güvenli olduğunu bulmak için mutluyuz ve ilaç zaten bireyler için birçok sağlık yararları vardı. Bu bir ortak muamele görevi gördü.” dedi.

Bir akıllı telefon uygulaması yardımcı olabilir mi?

Katılımcılar, 2 haftalık temel süre içinde ne zaman ve ne yediklerini ve ardından 3 aylık, 10 saatlik TRE müdahalesini kaydetmek için Panda’nın laboratuvarı tarafından oluşturulan bir uygulamayı kullandılar.

“Laboratuvarımız, insanların ne zaman yemek yediğini anlamak için myCircadianClock adında bir akıllı telefon uygulaması oluşturdu. Yetişkinlerin yüzde 50’den fazlasının 15 saatten fazla veya daha fazla yemek yediğini gördük.” dedi.

“Aynı çalışmada,onlar kilolu sekiz katılımcıların bir ön deneme yaptı. 16 hafta boyunca günde 10 saat içinde yemek yedirdiler ve 1 yıl sonra da onları takip ettiler.” dedi. “Onlar kilolarının yaklaşık yüzde 5’ini kaybetmiş ve daha az açlık ve daha dinlenmiş duygu rapor ve daha fazla enerji vardı bulundu.”

Araştırmacılar, gıda alımını 10 saatlik süre içinde tutmak için, katılımcıların çoğunun ilk öğünlerini geciktirdiğini ve her gün daha sonra son öğünlerini yediğini, bu yüzden de öğün atlandığını söylediler.

Katılımcılara kalorileri azaltmaları tavsiye edilmezken, bazı katılımcılar daha az yemek yediğini rapor etti.

Neden yemek için 10 saatlik bir süre metabolizmanızı etkileyebilir

“Metabolizma yakından sirkadiyen ritimleri ile bağlantılıdır, ve bunu bilerek, biz kalori azalan veya fiziksel egzersiz artırmadan metabolik sendromlu hastalara yardımcı olmak için bir müdahale geliştirmek başardık,” Dr Pam Taub, uc San Diego Tıp Okulu’nda co-karşılık gelen yazar ve tıp doçent ve UC San Diego Sağlık bir kardiyolog, yaptığı açıklamada.

“Sirkadiyen ritimleri optimize edebilirsek, metabolik sistemi optimize edebiliriz.” diye de ekledi.

Manoogian henüz TRE aslında insanlarda metabolik sendrom önleyebilir olup olmadığını test olmadığını vurguluyor, ve uzun vadeli çalışmalar emin söylemek için gerekli olduğunu.

Manoogian, “Hayvan modellerinden elde edilen kanıtlar ve diğer araştırma gruplarından elde edilen insan çalışmaları, kısıtlı beslenmenin aşırı kilolu ve obez ancak metabolik sendromu olmayan kişilerde kardiyometabolik sağlığı iyileştirdiğini göstermiştir.” dedi.

“Bu ve TRE sirkadiyen sistemi destekler ve her ikisi de kardiyometabolik sağlığı iyileştirmek günlük hızlı sağlar gerçeği nedeniyle, biz 10 saatlik TRE metabolik sendromu önlemeye yardımcı olacağını hipotez,” dedi.

Sözün özü

Araştırmacılar insanlar yemek kısıtlayan etkilerini inceleyen, ama ne kadar, metabolik sendrom risk faktörlerini iyileştirmek için etkili bir yol olduğunu bulduk, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir bir durum.

Çalışma katılımcıları yedikleri kaloriyi azaltmadılar. Onlar sadece gün boyunca 10 saatlik bir süre içinde tüm yemek yedik.

Bulgular umut verici olmakla birlikte, araştırmacılar kesin yeme bu yöntem metabolik sendromu önleyeceğini söylemek önce daha fazla çalışma gerektiğini vurgulamak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu