Seyahat

İşte Ibuprofen ve COVID-19 Hakkında Bildiklerimiz

  • Uzmanlar, ibuprofenin COVID-19’u daha kötü yaptığına dair açık bir kanıt olmadığını söylüyor.
  • COVID-19’a özgü bir şey de bazı laboratuvar deneylerinin ibuprofenin virüsün hücreleri enfekte etmek için kullandığı ACE2 reseptörlerinin miktarını artırabileceğini ve virüsün daha hızlı yayılmasını sağlayabileceğini göstermesidir.
  • Ama bu sadece teorik.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Eğer COVID-19 varsa Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ibuprofen alma konusundaki tutumunu değiştirdi, ama insanlar hala eğer virüs sözleşme ya da ne zaman almalıdır üzerinde başlarını kaşınıyor.

Daha önce virüs olan kişilerin ağrı ve ateş tedavisinde ibuprofen almaması gerektiğini açıkladıktan sonra, WHO şimdi buna karşı tavsiye yok diyor.

Flip-flopping karışık bir sürü insan var – özellikle bu virüs alma beklentisiyle ilaç kadar stoklama.

Dr Otto O. Yang, UCLA David Geffen Tıp Fakültesi’nde bulaşıcı hastalıklar bölümünde tıp profesörü, Healthline ibuprofen COVID-19 kötüleşmesine neden olduğunu hiçbir kanıt yok söyledi, “bu yönde yanlış bilgi dolaşan olmasına rağmen.”

Ateş (ilaç) çılgınlık

Endişe bir çalışma dan sonra başladı MızrakGüvenilir Kaynak ibuprofen anjiyotensin dönüştürücü enzim artırır belirtti 2 (ACE2), hangi kolaylaştırabilir ve COVID-19 kötüleştirebilir. Sonuç olarak, WHO başlangıçta asetaminofen sopa çoğu hasta uyardı, aynı zamanda parasetamol veya Tylenol olarak da bilinir.

Onlar ACE inhibitörleri ile tedavi edilirse hastalar büyük olasılıkla ACE2 ekspresyonu artmıştır, anjiyotensin II tip I reseptör blokerleri (ARBs), veya tiyazidinedionlar, rapor kaydetti. Bu ilaçlar genellikle kardiyovasküler hastalık olanlar tarafından alınır, hipertansiyon, ve diyabet. Çalışmada, Ibuprofen’in ACE2’yi de artırabileceği belirtildi.

Yang, anti-inflamatuar ilaçların ateş veya enfeksiyon sırasında komplikasyon riskini artırdığı fikrinin “çoğunlukla teorik” olduğunu söyledi.

Tıp uzmanları, ateş ve kas ağrısına neden olan iltihabı nazalmasının aslında bağışıklık yanıtının etkinliğini azaltıp azaltmadığını tartışıyorlar. Diğer taraftan, daha kötü semptomları olan hastaların ibuprofen alma olasılığı daha yüksek olabilir, ve sonuçları ilaç kendisi ile ilgisi olmayabilir.

“Az sayıda hastanın bazı klinik gözlemleri vardır. yavaş kurtarmaGüvenilir Kaynak bakteriyel pnömoni veya suçiçeği gibi bazı viral enfeksiyonlar daha şiddetli yapmak, ama bu dikkatli prospektif bilimsel çalışmalar değildir,” Yang dedi.

“Diğer yayınlar bile ibuprofen yararlı olabileceğini savundu akciğer enfeksiyonlarıGüvenilir Kaynak akciğere zarar verebilir inflamasyon miktarını azaltarak, “diye ekledi.

COVID-19’a özgü bir şey de bazı laboratuvar deneylerinin ibuprofenin virüsün hücreleri enfekte etmek için kullandığı ACE2 reseptörlerinin miktarını artırabileceğini ve virüsün daha hızlı yayılmasını sağlayabileceğini göstermesidir. Ancak Yang, bunun “şimdiye kadar hastalardaki klinik kanıtlarla desteklenmediğinin tamamen teorisi” olduğunu söyledi.

Yang, laboratuvarda görülenlerin kliniğe dönüşüp dönüşmediğinin belirsiz olduğunu da sözlerine ekledi.

Örneğin, ibuprofen hücrelerde ACE2 düzeyini artırabilir. Yang, “Ama bu artış küçükse ya da daha fazla eklemenin önemli olmadığı kadar çok reseptör varsa, bu bir kişide anlamsız olabilir.” dedi.

Kanıt eksik

Ibuprofen COVID-19 kötü yapabilir göstermek için yeterli kanıt yok, Rodney E. Rohde, Doktora, Texas State Üniversitesi’nde profesör, Healthline söyledi.

“Hastaların küçük bir örnek lem büyüklüğü nedeniyle yeterli kanıt olduğuna inanmıyorum, “dedi. “Ancak, bir endişe varsa, o zaman bu uyuşturucu veya uyuşturucu aileleri önlemek isteyebilirsiniz.”

Rohde ibuprofen vücudun bağışıklık sisteminin yanıtını azaltmak için bilinen açıkladı. Inflamatuar süreç genel bağışıklık yanıtının hayati bir bileşenidir, özellikle t ve B hücre yanıtları gibi birçok üçüncü hat savunma mekanizmaları tetikleyen savunma ikinci satırı, dedi.

Şimdilik, Rohde over-the-counter veya reçeteli ağrı ilaçları almak için “hiçbir sabit kanıt” olduğunu söyledi. Yani, Rohde kendi bireysel sağlık dayalı daha fazla öneriler için doktorlarla konuşmak için insanlara tavsiye söyledi.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü gelince, Bu Healthline bir açıklama verdi ve insanların Güncellenmiş COVID-19 tedavi yönergeleri için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ulaşmak önerdi. “Daha fazla araştırma ibuprofen ve diğer over-the-counter anti-inflamatuar ilaçların COVID-19 seyrini etkileyebilir raporları değerlendirmek için gereklidir,” dedi.

“Şu anda, ibuprofen ve diğer over-the-counter anti-inflamatuar ilaçların ciddi komplikasyon riskini artırır veya COVID-19 neden olan virüs edinme kesin bir kanıt yoktur. Ayrıca over-the-counter anti-inflamatuar ilaçlar alarak diğer solunum yolu enfeksiyonları için zararlı olduğuna dair kesin bir kanıt yoktur.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu