Sağlık

COVID-19’un olduğundan emin değil misin? İşte Coronavirus, Grip ve Alerji belirtileri vardır

  • Uzmanlar yeni coronavirus, grip ve alerji farklı belirtiler olduğunu unutmayın.
  • Yeni coronavirus ana belirtileri ateş, yorgunluk, öksürük, ve nefes darlığı vardır.
  • Alerjiler daha kronik belirtiler var ve hapşırma dahil, hırıltılama, ve öksürük.
  • Grip, ateş ve vücut ağrıları gibi yeni coronavirus benzer belirtiler vardır, ancak grip genellikle nefes darlığı neden olmaz.

Eğer bir burun akıntısı veya kaşıntılı gözleri varsa, bu yeni coronavirusolduğu anlamına gelmez.

Ancak, bir öksürük varsa, yorgunluk, ve ateş, COVID-19 olabilir.

Sonra tekrar, aynı zamanda mevsimsel grip olabilir.

“Tüm belirtiler eşit olarak oluşturulmaz. Eğer coronavirus var gibi görünse de, sadece mevsimsel alerji veya grip yaşıyor olabilirsiniz,” Lindsey Elmore, PharmD, bir kurulu sertifikalı farmakoterapi uzmanı ve ev sahibi “Lindsey Elmore Show,” Healthline söyledi.

“Soğuk algınlığı birçok belirtileri vardır, grip, ve covid benzer, ve ayırt etmek zor olabilir,” Ramzi Yacoubekledi , PharmD, reçetetasarruf hizmeti SingleCare baş eczane görevlisi. “Hepsi virüslerden kaynaklanıyor, ama farklı virüsler bu enfeksiyonların her birine neden oluyor.”

“Ancak, üç arasındaki önemli bir fark coronavirus bir belirtisi nefes darlığı,” Yacoub Healthline söyledi. “Nefes darlığı pnömoni gelişiminden önce ortaya çıkan COVID-19’un yaygın bir işaretidir. Genel olarak, grip veya soğuk algınlığı zatürree ilerlemedikçe nefes darlığı neden olmaz, bu durumda da sağlık kuruluşu ile irtibata geçmek isteyeceksiniz.”

Tivic Health baş sağlık görevlisi Dr. Subinoy Das,soğuk algınlığının ateş geliştikten sonra nadiren nefes darlığına neden olduğunu söyledi.

Healthline’a konuşan Das, “Grip COVID-19’u çok yakından taklit ediyor, ancak nefes darlığı genellikle COVID-19’daki kadar şiddetli değil.” dedi.

COVID-19 ile, nefes darlığı genellikle ateş ilk işareti 5 ila 10 gün sonra oluşur, Das söyledi.

Hapşırma bir belirti değildir.

Burun akıntısı, yüz ağrısı, postnazal damla ve kaşıntılı gözler alerji veya soğuk algınlığının yaygın belirtileridir.

Ama COVID-19’un tipik bir parçası değiller.

“COVID-19 en sık görülen belirtileri ateş, yorgunluk ve kuru öksürük,” göre Dünya Sağlık Örgütü (WHO)Güvenilir Kaynak. “Bazı hastalarda ağrı ve ağrılar, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı veya ishal olabilir.”

“1.000’den fazla hasta Çin’den bir raporda, burun tıkanıklığı her 20 hastadan sadece birinde görüldü,” Dr Kristine S. Arthur, Laguna Woods MemorialCare Tıp Grubu’nda bir dahiliye, Kaliforniya, Healthline söyledi.

COVID-19 semptomları genellikle maruz kaldıktan 2 ila 14 gün sonra ortaya çıkar.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ListeGüvenilir Kaynak COVID-19’un 11 birincil belirtisi. Bunlar:

  • Ateş veya titreme
  • Öksürük
  • Nefes darlığı veya nefes darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas veya vücut ağrıları
  • Baş ağrısı
  • Boğaz
  • Yeni tat veya koku kaybı
  • Tıkanıklık veya burun akıntısı
  • Bulantı veya kusma
  • Ishal

Ancak WHO’ya göre, “Bazı insanlar enfekte oluyor, ancak herhangi bir belirti ortaya çıkıp kendini kötü hissetmiyorlar.”

Bu insanlar hala çevrelerindekilere virüsü bulaştırabilirler, kendilerini hasta hissetmeseler bile.

COVID-19, grip veya soğuk algınlığı gibi, akut bir hastalıktır, belirtiler ortaya çıkmaya başlayana kadar insanlar iyi hissediyorum anlamına gelir.

Alerjiler, diğer taraftan, “genellikle kronik, kapalı belirtiler ile sunan ve hafta, ay, hatta yıl,” Dr David M. Cutler, Santa Monica Providence Saint John Sağlık Merkezi’nde aile hekimliği hekimi, Kaliforniya, Healthline söyledi.

Uzmanlar, ülkenin pek çok yerinde henüz alerji mevsimi olmadığını da kaydettiler.

“Alerjiler ateş veya vücut ağrıları neden olmamalıdır,” Arthur dedi. “Genellikle, burun drenajı çok yoksa öksürük yoktur.”

Alerjiler de hırıldamaya neden olabilir, diye ekledi, özellikle astım olan kişilerde.

Cutler, “Alerji belirtileri çevreye göre farklılık gösterir: toza, polenveya hayvan tünemine maruz kalmayla kötüleşirken, soğuk semptomlar günün saati, hava durumu, yerellik veya diğer çevresel faktörlerden bağımsız olarak devam etme eğilimindedir.” dedi.

Ayrıca, COVID-19 olduğu gibi, “Soğuk algınlığı ateş gibi genelbelirtiler olması muhtemeldir, baş ağrısı, ve vücut ağrıları, alerjiler genellikle sadece solunum yollarını etkiler ise,” Cutler dedi. “Alerji belirtileri antihistaminik ve diğer alerjiözgü ilaçlar ile geliştirmek eğilimindedir. Soğuk algınlığı dekonjestanlar, asetaminofen, sıvılar ve dinlenme yanıt olasılığı daha yüksektir.”

Bazı okulların yeniden açılmasıyla, CDC yeni yönergeler Güvenilir KaynakCoVID-19 ve mevsimsel alerjiler arasındaki belirtiler farklılıkları Üzerine Ağustos ayı ortalarında.

Ajans nefes darlığı, öksürük, yorgunluk, baş ağrısı ve boğaz ağrısı gibi şeyler ya COVID-19 veya alerji belirtileri olabilir kaydetti.

Kaşıntılı gözler ve hapşırma genellikle alerji sadece belirtileri vardır.

Ateş, kas ağrıları, tat veya koku kaybı, mide bulantısı ve ishal COVID-19 ile ilişkili değil, alerji.

The CDC ÖnerirGüvenilir Kaynak tüm insanların diğerlerinden 1.80’lik mesafeyi korumanın zor olduğu halka açık yerlerde bez yüz maskeleri taktığını. Bu belirtiler veya virüs sözleşmeli var bilmiyorum insanlar dan virüsün yayılmasını yavaşlatmak yardımcı olacaktır. Bez yüz maskeleri fiziksel uzaklaştırma uygulamasıdevam ederken giyilmelidir. Evde maske yapmak için talimatlar bulunabilir BuradaGüvenilir KaynakOlarak devam edin.
Not: Sağlık çalışanları için cerrahi maskeler ve N95 solunum cihazları nın rezerve edilmesi çok önemlidir.

CORONAVIRUS GÜNCELLEMELERİ
COVID-19 salgınının zirvesinde kalın

COVID-19 grip değil.

Koronavirüsler olarak bilinen patojenler sınıfından biri olarak, mevsimsel gripten çok soğuk algınlığıile daha yakından ilişkilidir.

Ancak, bazı örtüşme rağmen, COVID-19 tipik belirtileri daha grip benzer (ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkalı burun, kas veya vücut ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk), burun akıntısı veya tıkanmış burun, boğaz ağrısı, öksürük, tıkanıklık, hafif vücut ağrıları, hafif baş ağrısı, hapşırma, düşük dereceli ateş, malması).

“Grip ve COVID-19 arasında ayrım açısından, ayırt etmek neredeyse imkansız olabilir,” Dr Jake Deutsch, ortak kurucusu ve Cure Acil Bakım merkezleri ve New York’ta Özel Infüzyon klinik direktörü. “Bu yüzden insanların en azından olabilir böylece grip aşıları olması tavsiye edilir … her şey ışığında grip riskini en aza indirmek. Ateş, vücut ağrıları, öksürük, hapşırma hepsi de her ikisine de eşit olarak atfedilebilir, bu da grip için bir endişe varsa, COVID-19 için bir endişe olduğu anlamına gelir.”

Eğer COVID-19 hafif bir durumda varsa, grip, ya da soğuk algınlığı, tedavi semptomların yönetimine yöneliktir, Cutler söyledi.

“Genellikle, asetaminofen ateş için tavsiye edilir,” dedi. “Öksürük damlaları ve öksürük şurupları da mukus salgıları ince tutmaya yardımcı olabilir. Burun tıkanıklığı ile ilişkili ise, antihistaminikler yararlı olabilir.”

infographic comparing coronavirus symptoms to symptoms of seasonal flu, the common cold, and seasonal allergies
Tasarım Ruth Basagoitia tarafından
Vakalar yaşamı tehdit edebilir

CoVID-19 hafif durumlarda yaklaşık 2 hafta süren düşünülmektedir, Cutler söyledi.

“Neyse ki, vakaların büyük çoğunluğu hafif,” dedi.

Neredeyse kimse soğuk algınlığından ölmez. Ve çoğu mevsimsel alerji tehlikeliden daha sinir bozucu.

Grip, ancak, arasında neden olur 12.000 ve 61.000 ölümGüvenilir Kaynak Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda.

COVID-19 kolayca bulaşan çünkü daha fazla ölümlere neden potansiyeline sahiptir, nüfus hastalığa herhangi bir bağışıklık yoksun, ve ciddi durumlarda komplikasyonlar hayatı tehdit eden pnömoni içerebilir.

Eğer hasta hissediyorsanız ya da COVID-19’a maruz kaldığınız bir şey olduğunu düşünüyorsanız, en azından kendi kendinizi karantinaya almalısınız. 2 haftaGüvenilir Kaynak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) göre, hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için.

Acil tıbbi müdahale gerektiren COVID-19 şiddetli belirtileri zorluk nefes dahil, göğüste kalıcı ağrı veya basınç, karışıklık veya yetersizlik uyandırmak için, ya da mavimsi dudaklar veya yüz, ikinci kan dolaşımında oksijen sıkıntısı gösteren, CDC göre.

“COVID-19 alır her altı kişiden biri civarında ciddi hasta olur ve nefes alma güçlüğü geliştirir,” KimGüvenilir Kaynak Söyledi. “Yaşlı insanlar ve yüksek tansiyon, kalp sorunları veya diyabet gibi altta yatan tıbbi sorunları olanlar, ciddi hastalık geliştirmek için daha muhtemeldir.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu