Yiyecekler

Veganlar Yumurta Yer mi? ‘Veggan’ Diyet Açıklaması

Bir vegan diyet benimseyenler hayvansal kökenli herhangi bir gıda yemekten kaçının.

Yumurta kümes hayvanları gelen bu yana, onlar ortadan kaldırmak için bariz bir seçim gibi görünüyor.

Ancak, bazı veganlar arasında diyet içine yumurta belirli türleri dahil etmek için bir eğilim var. “Veggan” diyeti olarak bilinir.

Bu makalede, bu diyet trendinin arkasındaki nedenleri bir göz alır, ve neden bazı veganlar yumurta yemek.

Shopping bag with vegan ingredients and eggs
Neden bazı insanlar vegan gitmek

İnsanlar çeşitli nedenlerle bir vegan diyet takip etmeyi tercih. Genellikle, karar etik, sağlık ve çevresel motive edicilerin bir kombinasyonunu içerir (1Güvenilir Kaynak).

Sağlık yararları

Daha fazla bitki yeme ve ya geri kesme veya hayvansal bazlı gıdalar ortadan kaldırarak sağlık yararlarıolabilir , kronik hastalıklar, özellikle kalp hastalığı, diyabet, böbrek hastalığı ve kanser daha düşük bir risk de dahil olmak üzere (2Güvenilir Kaynak3Güvenilir Kaynak).

Aslında, 15.000 veganlar bir çalışmada veganlar sağlıklı ağırlıkları, kolesterol ve kan şekeri düzeyleri, omnivores ile karşılaştırıldığında bulundu. Buna ek olarak, kanser riski %15 daha düşüktür (3Güvenilir Kaynak).

Çevre için avantajlar

Bazıları vegan diyeti tercih ediyor çünkü daha çevre dostu olduğuna inanıyorlar.

Ancak, omnivorlar,yumurta ve süt yiyen vejetaryenler ve veganların çevresel etkisini karşılaştıran bir İtalyan çalışma, vejetaryen diyet çevre üzerinde en olumlu etkiye sahip bulundu, vegan diyet takip (4Güvenilir Kaynak).

Araştırmacılar, vegan diyetler genellikle daha işlenmiş bitki bazlı et ve süt yerine dahil çünkü bu olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, veganlar genellikle kalori ihtiyaçlarını karşılamak için gıda daha büyük miktarda yemek (4Güvenilir Kaynak).

Hayvan refahı endişeleri

Sağlık ve çevresel motivasyonların yanı sıra, sıkı veganlar da hayvan refahından yanadır. Onlar gıda veya giyim de dahil olmak üzere başka bir kullanım için hayvanların kullanımını reddediyorum.

Veganlar, modern tarım uygulamalarının, henler de dahil olmak üzere hayvanlar için zararlı ve zalim ceremanolduğunu savunuyorlar.

Örneğin, ticari yumurta üreten kümes hayvanları çiftliklerinde, tavukların küçük, kapalı kafeslerde yaşamaları, gagalarının kırpılması ve yumurta üretimini düzenlemek ve artırmak için indüklenen molting’den geçmesi nadir değildir(5, 6, 7).

ÖZETBir vegan diyet yemek için tercih Insanlar genellikle sağlık, çevre ve hayvan refahı inançları bir arada motive edilir. Genel olarak, veganlar yumurta yemezler çünkü ticari kümes hayvanı yetiştiriciliği uygulamalarıyla çelişiyorlar.

HEALTHLINE KAYNAKLAR
Ücretsiz 3 soruluk diyet testimizi yapın

Ücretsiz değerlendirmemiz, 3 hızlı soruya verdiğiyanıtlara göre sizin için en iyi diyetleri sıralar.

DiyetLERINIZI BULUN
Esnek bir vejetaryen olabilir misin?

Teknik olarak, yumurta içeren bir vegan diyet gerçekten vegan değildir. Bunun yerine, buna ovo-vejetaryendeniyor.

Yine de, bazı veganlar diyet yumurta dahil açıktır. Sonuçta, yumurta döşeme tavuklar için doğal bir süreçtir ve herhangi bir şekilde onlara zarar vermez.

Araştırmacılar vegan diyeti takip eden 329 kişiyle görüştüklerinde, bunların %90’ı hayvan refahı na yönelik endişelerini en iyi motivasyon kaynağı olarak gösterdiler. Ancak, bunların üçte biri, hayvan refahı standartları iyileştirilmiş sayılsa, bazı hayvansal gıda türlerine açık olacakları konusunda anlaştılar (1Güvenilir Kaynak).

Bir “veggan” diyet takip edenler tavuk veya kümes hayvanları onlar gibi serbest aralık tavuklar veya bir arka bahçesinde çiftlikte evcil hayvan olarak tutulan gibi etik olarak yetiştirilen yumurta dahil etmeye hazırız.

Bir vegan diyet uzun vadeli yapışmasını bir meydan okuma oldukça sıkı olmasıdır. 600 et yiyenler üzerinde yapılan bir çalışma, tat, aşinalık, kolaylık ve maliyethayvansal gıdalar kesme için ortak engeller olduğunu gösterdi (8Güvenilir Kaynak).

Yumurta içeren esnek bir vegan diyet sağlık ve hayvan refahı nedenlerle bir vegan diyet benimsemek isteyen ancak kısıtlamalar hakkında endişeli insanlar için bu sorunların çoğunu çözer.

ÖZET“Veggan” etik olarak yetiştirilen tavuklardan yumurta içeren esnek veganlar için bir terimdir. Yumurta ekleme sıkı bir vegan diyet çeşitli, aşinalık ve kolaylık eksikliği olabilir endişe bazı yardımcı olur.

‘Vegganism’ beslenme yararları

B12 vitaminidışında , et veya yumurta gibi hayvansal gıdalar ağırlıklı olarak gelir, bir vegan diyet çoğu insanın beslenme ihtiyaçlarını kapsayabilir (9Güvenilir Kaynak).

Ancak, D vitamini, kalsiyum, çinko ve demir gibi bazı besinlerin yeterli almak için bazı planlama alır (9Güvenilir Kaynak).

Diyetyumurta dahil Veganlar tüm bu besinlerin boşluğu kapatarak daha kolay bir zaman olabilir. Bir büyük, bütün yumurta bazı yüksek kaliteli protein ile birlikte, tüm bu besinlerin küçük miktarlarda sağlar (10Güvenilir Kaynak).

Dahası, bir “veggan” diyet beslenme eksiklikleri daha yüksek risk altında olan bazı vegan popülasyonlariçin yararlı olabilir , çocuklar ve hamile veya emziren kadınlar gibi (11Güvenilir Kaynak12Güvenilir Kaynak).

ÖZETBir vegan diyet dikkatle planlanmış değilse bazı besin boşlukları olabilir. Yumurta içeren bir vegan diyet yemek Çocuklar ve hamile veya emziren kadınlar vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamak daha kolay bir zaman olabilir.

Sözün özü

Sıkı veganlar çeşitli nedenlerle, yumurta da dahil olmak üzere tüm hayvansal gıdalar ortadan kaldırmak, ama bir büyük motivasyon hayvan refahı için bir endişe.

Ancak, bazı veganlar arasında, etik bir şekilde yetiştirilen tavuklardan geldiklerine emin olmaları halinde, yumurtaları diyetlerine dahil etme eğilimi vardır.

Bir vegan diyet yumurta ekleme herkes için yararlı olabilir ekstra besin sağlayabilir, en önemlisi çocuklar ve hamile kadınlar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu