Yaşam

Neden Birçok Erkek Akıl Hastalığı için Tedavi Arayan Bir Harder Time var

Birçok erkeğin en çok ihtiyaç duydukları anda yardım istemesini engelleyen ruh sağlığını çevreleyen damgayı görmezden geliyoruz ve bu onları kelimenin tam anlamıyla öldürüyor.

Pinterest’te Paylaş
Birçok erkek kendi tüm sorunlarını çözmek için “yeterince sert” olması gerektiği yanlış fikrine av lamak. Getty Görüntüler

Amerikan İntiharı Önleme Vakfı’nagöre, erkekler 2017 yılında kadınlardan yüzde 3,54 daha yüksek bir oranda intihar ederek öldü.

Ruh Sağlığı Amerika raporları 6 milyon erkek her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde depresyon etkilenir.

Ulusal Alkol İstismarı ve Alkolizm Enstitüsü, alkole bağlı nedenlerden dolayı ölen erkeklerin yıllık sayısını 62 bin olarak koyarken, bu rakam 26 bin kadına kıyasla 62 bin.

Ve erkekler de kadınlara göre uyuşturucu kötüye 2-3 kat daha fazla muhtemeldir.

Depresyon ve intihar erkekler arasında önde gelen ölüm nedeni olarak sıralanır, ve henüz hala kadınlara göre ruh sağlığı tedavisi aramak için çok daha az muhtemeldir.

The stigma men face

“Ben bir parçası bu maço şey olabilir düşünüyorum,” Dr Raymond Hobbs, Michigan Blue Cross Blue Shield bir doktor danışmanı, Healthline söyledi. “Pek çok erkek bu sorunu olduğunu kabul etmek istemiyor. Depresyonu hala zayıflık belirtisi olarak görüyorlar.”

Bu tür düşüncelerin modası geçmiş olduğu açıktı.

“Artık çok daha fazlasını biliyoruz ve meydana gelen kimyasal değişimlerin farkındayız. Pek çok yönden, akıl hastalığı sadece diyabet, ya da başka bir fiziksel durum gibi, “dedi.

Ama Hobbs birçok insanın bu şekilde bakamıyordu. Bunun yerine hala kişisel bir sorun ve kişisel metanet eksikliği olarak ruh sağlığı mücadeleleri bakın.

Bu nedenle, ve hala ruhsal hastalık çevreleyen var stigma (söz değil, erkekler üzerinde baskı her zaman güçlü olmak), erkeklerin bir sürü yardıma ihtiyacı olabilir itiraf ile mücadele.

Hazelden Betty Ford Vakfı’ndan Zach Levin Healthline’a verdiği demeçte, “Toplum olarak yardım istemenin damgalanmasıyla ilgili olarak yapmamız gereken işler var.” dedi. “Biz damgalama yıkıntılarını azaltma ve destek fırsatlarını genişletme konusunda çok daha iyi bir iş yapmış olsak da, erkekler hala yardım istemeye daha az istekli olmalarına yol açabilecek utanç ve suçluluk yaşıyor olabilirler.”

Toksik erkekliğin yükü

Ama sadece erkeklerin mücadele ettiği yardım istemek değil.

AraştırmaGüvenilir Kaynak bazı erkeklerin de sosyal bağlantılar kurmakta zorzamanlar olduğunu bulmuştür. Amerikan Psikoloji Derneği erkeklik aslında ruh sağlığı üzerinde bir yük olabilir hakkında bir podcast vardır.

“Toksik erkeklikten bahsederken,” Hobbs açıkladı, “bu gerçekten erkeklerin yetiştirilme şekline bağlı. Bize güçlü ve sessiz olmamız öğretilir. Eski John Wayne filmlerine bakarsanız, bu modelin arzuladığı yerdi. Ama aynı zamanda birçok yönden işlevsiz bir modeldir.”

Erkeklik Bu model erkeklerin depresyon belirtileri underreport daha olasıdır neden olabilir. Ama bazı, daha geleneksel erkeksi özellikleri de depresyon artan oranlarıkatkıda bulunabilir, göre Araştırma Güvenilir Kaynakgeleneksel erkekliğe hem olumsuz hem de koruyucu faktörler bulmuş.

Olumsuz etkisi depresif belirtilerbir artış olduğunda, madde kötüye genellikle takip edebilirsiniz.

Levin, “Erkekler yardım istemeye daha az istekliyse, depresyona yol açan semptomları yaşamaya devam edecekler.” dedi. “Uyuşturucu kullanımı genellikle uyumsuz bir başa çıkma stratejisidir.”

Dediği gibi, insanlar depresyon ile mücadele, anksiyete, ve diğer ruh sağlığı koşulları sağlıklı başa çıkma kaynakları kucaklayan değildir, onlar ağrı uyuşturmak için bir yol olarak alkol ve diğer ilaçlara açabilirsiniz.

Sorun şu ki, toplum olarak erkeklerin bu noktaya gelmeden önce yardım isteme algısını nasıl değiştirebiliriz?

Stigmayı azaltmak

Levin, birçok erkeğin tüm sorunlarını kendi başlarına çözebilecekleri “yeterince sert” olmaları gerektiği yönündeki yanlış fikre yenik düştüğünü söylüyor. Onlar savunmasızlık göstererek, fiziksel hastalık durumunda bile, başkalarıyla yetkilerini kaybedebilirsiniz endişe.

Levin, “Sonuç olarak, bu sorunu çabucak çözebileceklerine ve bir sonrakine geçebileceklerine inanabilirler – ve bir sorun olduğunu inkar edebilirler.” dedi.

Bu adrese, ve erkeklerin geçmiş çalışma yardım, ilk yardım isteyen damgalama sona erdirilmesi gerektirir.

Levin, “Hepimiz ruh sağlığı ve madde bağımlılığı konularında daha fazla şeffaflık sağlayabiliriz.” dedi. “Kimsenin strese bağışıklığı yoktur. Empatiyi, arkadaşlığı ve desteği nasıl etkilediği konusunda başkalarıyla konuşmak, bunların hepsi bağımlılık ve ruh sağlığı sorunlarının gelişebileceği izolasyon duygularına karşı mücadele edebilir.”

Hobbs bunların çoğunun eğitime de bağlı olduğuna inanıyor.

“İnsanların bunların tıbbi sorunlar olduğunu, iyi tedaviler olduğunu ve işin içinde umut olduğunu anlamaları gerekiyor.”

Hobbs da insanların tedavi edilmeyen ruh sağlığı sorunları çok hızlı bir şekilde fiziksel rahatsızlıklar içine tezahür olduğunu bilmek istiyor, özellikle insanlar alkol ve diğer maddeler ile kendi kendine tedavi vardır.

Hobbs, “Siroz, gastrit, kanama sorunları, beyinde meydana gelen gerçek değişiklikler: İnsanların uzun süreli alkol kullanımının gerçek bir fiziksel dezavantajı olduğunu fark etmesi gerekiyor.” dedi.

Hobbs için farkındalık ve eğitim, insanlara mümkün olduğunca erken yardım etmek için neler yapılabilecekkonusunda en büyük rolü oynamaktadır.

“Sevdiklerinle konuşmalısın. Yardımcı olabilecek bütün bu harika seçenekler var, ama önce bunları denemeye istekli olmaları gerekiyor.” dedi.

Ne zaman yardım isteme zamanı?

Eğer değer duyduğunuz birinin mücadele ediyor olabileceğinden endişeleniyorsanız veya yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Hobbs, dışarıdan yardıma ihtiyacı olduğunu gösteren şu işaretleri aramanızı söylüyor:

  • ruh hali değişikliği
  • iş performansı farkı
  • ağırlık değişiklikleri
  • üzüntü, umutsuzluk veya anhedoni (zevk kaybı ve zevk sağlamak için kullanılan şeylerden uzak çekerek)
  • baş ağrısı ve mide sorunları gibi fiziksel belirtiler,

Eğer sevdiğiniz bir kişide bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, Levin onlara yardım istemenin zayıflıktan çok bir güç göstergesi olabileceğini ve 2019’da çok fazla kaynağımız olduğunu hatırlatmanızı önerir.

Bir birinci basamak sağlık kuruluşu veya bir madde kullanım bozukluğu profesyonel (alkol veya diğer ilaçların kendi kendine ilaç için kullanılan durumlarda) ile randevu zamanlamaya çalışın.

Levin, “Bir sorunun var olup olmadığını belirlemek için bir uzmanla tek bir randevu önermek, bir yatarak veya ayakta tedavi programının sevdiğiniz kişiye bağlılığını önermekten çok daha hoş.” dedi.

Yine de, bu randevu zamanlama çok yıldırıcı görünüyorsa, o Hazelden Betty Ford Vakfı ücretsiz, telefon tabanlı randevular sunuyor ve 877-863-8045 arayarak ulaşılabilir diyor.

“Umut var. Yardım mevcuttur. Sizin veya sevdiğiniz kişinin bağımlılık ve ruh sağlığı sorunları hakkında kendinizi eğitin. Al-Anon, Adsız Aileler veya bağımlılık ve ruh sağlığı sorunlarıyla başa çıkan aileler için bir destek grubu gibi akran destek gruplarına veya aile desteğine katılın.” dedi.

Bu sorunu tedavi etmek için, kendiniz, sevdikleriniz veya ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz herhangi biri için yardım istemenin sorun olmadığı mesajını iletmeliyiz.

Ve kendi yaşamlarında ruh sağlığı engelleri aşmak olanlar için, kendi hikayelerini paylaşmak için korkmayın. Bazen damgalanmayı azaltmak, kendimizden yardım istemek için ihtiyaç duymamız gereken zamanlar hakkında konuşmaya istekli olmak anlamına gelir.

Eğer sizin veya sevdiğiniz birinin acil bir krizde olabileceğini düşünüyorsanız, 800-273-8255 numaralı telefondan kaynak ve destek için Ulusal İntiharı Önleme Yardım Hattı’nı arayın.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu