Yaşam

Coronavirus Için Evde Nasıl Hazırlanır?

  • 3 Mart itibariyle, Japonya’da Diamond Princess yolcu gemisinden iade edilen insanların 48 vakaya ek olarak, 12 eyalette 60 yeni COVID-19 vakası yaşandı.
  • Dokuz kişi öldü.
  • Uzmanlar, insanların paniğe gerek olmadığını, ancak 14 gün boyunca evde karantinaya alındıkları ihtimaline karşı hazırlanmaları gerektiğini söylüyor.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Sadece bir hafta önce, ilk “topluluk yayıldı” yeni coronavirus (COVID-19) Amerika Birleşik Devletleri’nde tespit edildi: Kuzey Kaliforniya’da virüs olduğu bilinen kimseye maruz kalmamıştı bir kadın.

Teşhisinden önce, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki insanların covid-19 için risk altında oldukları düşünülüyordu.

Ama Kaliforniya’daki kadın ne uluslararası seyahat etmişti, ne de enfeksiyon alabilen kimseyle temas halindeydi.

Bu, kişiden kişiye iletimin inilk başta beklediğimizden daha olası olabileceğini düşündürmektedir.

O zamandan beri, COVID-19 olgularıGüvenilir Kaynak ülke çapında ortaya çıktı. 3 Mart itibariyle, Japonya’da Diamond Princess yolcu gemisinden iade edilen insanların 48 vakaya ek olarak, 12 eyalette 60 yeni vaka olmuştur. Dokuz kişi öldü.

Yakında, biz yaygın faaliyet görebilirsiniz. Sağlık yetkilileri vatandaşları panik yapmamaya, hazırlanmalarına çağırıyor.

İlk testlerde, uzmanlar COVID-19 birçok kişi için hafif belirtilere neden olabilir bulduk.

Burada bir salgın için hazırlamak için beş uzman destekli yolları vardır.

Sabun ve dezenfektan satın alın

Sağlık uzmanları yaygın sık el yıkama COVID-19 sözleşme önlemek için en etkili yol olduğu konusunda hemfikir. Yani, yapmanız gereken ilk şey sabun sağlıklı bir kaynağı olduğundan emin olmaktır.

“Hazırlık için, ben en önemli şey yeterli sabun olduğundan emin olmak olduğunu düşünüyorum – ve düzenli olarak ellerini yıkamak için düz eski bar sabun olabilir,” Dr Michael Isondedi , bulaşıcı bir hastalık hekimi ve Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi’nde bulaşıcı hastalıklar ve organ nakli profesörü.

Virüs aynı zamanda yüzeylerde bir haftadan daha uzun süre hayatta kalabilir, bu nedenle mendilleri dezenfekte etmek yararlı olabilir.

Bazı AraştırmaGüvenilir Kaynak çamaşır suyu ve etanol bazlı temizlik ürünleri yüzeylerde virüsleri silerek en iyi olabilir gösterir.

Ison, dezenfektan ve el dezenfektanı stoklamanız gerekolmadığını, ancak bir ya da iki şişe nin mevcut olduğunu söylüyor.

Stok malzemeleri kadar

Uzmanlar, eğer sağlıklıysanız, muhtemelen yüz maskesi almanıza gerek olmadığını söylüyor.

İlk olarak, hastalanmanı önlemede pek etkili olmayacaklar. Cerrahi maskeler ince ve mikroplar kolayca alabilirsiniz yanları ile boşluklar var.

Onlar öksürük veya hapşırma zaman havaya kaç solunum damlacıkları vurulduğunu sınırlamak için zaten hasta insanlar için esas olarak yararlıdır.

Ama insanlar maskeleri satın almaya devam ederse, orada sıkıntısı olmaya devam edecek ve aslında maskeleri ihtiyacı olan bireyler – hasta insanlar ve sağlık sağlayıcıları – onları olmayacak.

İç Güvenlik Bakanlığı’nagöre birkaç haftalık yiyecek ve erzaka ihtiyacın var.

“Birkaç hafta için ev normal çalışmasına yardımcı olabilir malzemeleri olması yeterlidir,” Dr Manisha Juthani, Bir Yale Tıp bulaşıcı hastalık uzmanı söyledi.

Dondurulmuş gıdalar ve kötü gitmeyecek konserve öğeleri arayın.

Dünyanın sonu için stok yapmanıza gerek yok, ama birkaç hafta evde hasta iseniz mal tükenmediğinden emin olmak için ne var üzerinde durun.

“Mümkün olan son saniyeye kadar beklemek yerine daha fazlasını almak için daha fazla düşünceli olun,” diyen Ison, marketlerin açık kalmaya devam edeceğini ve bir arkadaşınızdan veya komşunuzdan her zaman biterse erzak getirmesini isteyebileceğinizi de sözlerine ekledi.

İlaç stoku

Ayrıca ilaçları bir göz tutmak için çok önemlidir.

Ağrı kesiciler gibi over-the-counter ilaçlar, ateş düşürücüler, ve dekonjestanlar COVID-19 hafif belirtileri hafifletmeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Reçeteleri doldurmak için son dakikaya kadar beklemek yerine, onları yenileyin.

“Ben insanların şu anda atabileceğiniz en önemli adımlardan biri tedarik zinciri kesintileri nedeniyle almak zor olabilir kritik ilaçların 30- veya 90 günlük kaynağı olduğundan emin olmak olduğunu düşünüyorum,” Linda Lee, DrPH, UV Angelbir çevre sağlığı uzmanı ve baş tıp ve bilim görevlisi , Healthline söyledi.

Altta yatan bir durum var Insanlar – akciğer hastalığı gibi, kalp hastalığı, ya da diyabet – kendilerini korumak için daha uyanık olması gerekir, Lee ekliyor.

İlk raporlar hastalığın en diğer sağlık koşulları olan kişilerde şiddetli olduğunu göstermektedir.

İş ve okul ile check-in

Muhtemelen aktivitenin arttığı toplumlarda okul ve iş kapanışları göreceğiz.

Şimdi çocuklarınızın okullarını ve patronunuzu arayıp onlara hastalık günü politikalarını sorma nın zamanı.

Şirketler, virüse yakalanmaları halinde kendilerini karantinaya almaları gerekeceği için, işlerini ev politikalarından yeniden değerlendirmelidirler.

“Bu kararları bildirmek için en iyi donanıma sahip olan halk sağlığı yetkililerimizin rehberliğini dinlememiz gerekecek. Bütün ebeveynlerin çocuklarının evde kalması gerektiğinde yedek planlara sahip olması gerekiyor.” dedi.

Yerel haberlere dikkat edin

En önemlisi, topluluğunuzun içinde olup bitenlerden haberdar olun. Yeni coronavirus grev yaparsa, yerel sağlık yetkilileri arayın.

“COVID-19 topluluğunuzun hitiyse, önce sakin kalmayı ve panik yapmamayı unutmayın. Yerel hükümetinizin ve halk sağlığı yetkililerinin rehberliğini dinleyin.” dedi.

Bu hızla gelişen bir durumdur. Yeni bilgiler her gün ortaya çıkar – bu yüzden nasıl hazırlanmalı ve yanıt muhtemelen önümüzdeki günlerde gelişecek ve toplumdan topluma değişir.

Bu arada, hazırlamak ve herhangi bir soğuk algınlığı veya grip sezonunda olduğu gibi sağlıklı hijyen alışkanlıkları uygulamaya başlamak, Lee diyor.

Hasta olan kişilerle yakın temastan kaçının. Ve unutmayın, COVID-19 olan bazı insanlar asemptomatik olabilir, bu yüzden el yıkama ve temizleme yüzeyleri uzun bir yol gidebilir.

Sözün özü

Amerika Birleşik Devletleri yakında yeni coronavirus yaygın iletim görebilirsiniz (COVID-19) aktivite.

Sağlık yetkilileri vatandaşları panik yapmamaya, hazırlanmalarına çağırıyor.

Bu arada, sabun, yiyecek ve ilaç stoklayın. İş ve çocuk okulunuzla olası kapatmalar hakkında konuşun ve bir plan koyun.

Yerel sağlık yetkililerine dikkat edin. Eğer bir salgın topluluğunuzu vurursa, hastalanmaktan nasıl kaçınacaklarına ilişkin en son rehbere sahip olurlar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu