Yaşam

Eğer COVID-19 Hafif Bir Durumda Varsa Uzmanlar Evde Kendinizi Tedavi Etmek Için Neler Yapabilirim

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında
  • Uzmanlar, COVID-19’dan hafif semptomlarınız varsa evde kendinize bakmaya hazırlanmak için satın alabileceğiniz bir takım malzemeler olduğunu söylüyorlar.
  • Bakkal öğeleri arasında taze meyve ve sebze yanı sıra uzun raf ömrü ile konserve mallar olmalıdır.
  • Tıbbi malzemeler arasında bir termometre, öksürük ilaçları, dokular, çinko ve C vitamini olmalıdır.
  • Temizlik ürünlerinin yanı sıra ekstra çarşaf, havlu ve pijama da elinizin altında olmalıdır.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Birçok Amerikalı sosyal uzaklaşmaiçin hazırlık gıda ve diğer malzemeleri kadar stoklanmış var.

Ama yaz boyunca sürecek kadar tuvalet kağıdınız olsa da, COVID-19’a gerçekten kasıp kendini karantinaya almanız gerekiyorsa elinizde ne olması gerektiğini düşündünmü?

Kapatmalar ve COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmak için atılan diğer benzeri görülmemiş adımlara rağmen, epidemiyologlar insanların çoğunluğuGüvenilir Kaynak sonunda insanlar için hiçbir doğal bağışıklık var kolayca bulaşan viral hastalık alacak.

İyi haber: Tahmini Yüzde 80Güvenilir Kaynak Çin’de COVID-19 olanlar sadece orta belirtiler hafif deneyimli.

Bu da muhtemelen evde iyileşebileceğin anlamına geliyor.

“Eğer zaten pozitif test ettik ve orta derecede semptomatik hafif hissetmeye başlarsanız COVID-19 sözleşme veya kurtarma yardımcı olabilir olasılığı için hazırlık yardımcı olmak için atabileceğiniz basit adımlar vardır,” Jennifer Williams, MPH, tıbbi cihaz ve tüketici ürünleri şirketi Abbott bir araştırma bilim adamı ve hidrasyon uzmanı, Healthline söyledi.

Eylem planı oluşturma

“Ev karantina bir süre için hazırlanıyor eylem bir ev planı yanı sıra izolasyon süresi boyunca stok malzemeleri yapmak anlamına gelir,” Dr Lisa Ide, ulusal sanal sağlık platformu Zipnosis baş tıp görevlisi, Healthline söyledi.

“Acil durum temaslarının bir listesi, aileniz, arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla iletişim kurma planınız ve mümkünse yiyecek teslim ini alma konusunda bilginiz olduğundan emin olun.”

Ide, “2 ila 4 haftalık yiyecek tedariki, temizlik malzemeleri, temizlik mendilleri ve sabun gibi temizlik malzemeleri ve tuvalet kağıdı ve yüz dokusu gibi temel ev zımbaları düzenleyin.” dedi.

“Gıda malzemelerinizi planlarken, iyi saklanacak ve pirinç, makarna, konserve veya kuru fasulye, kurutulmuş meyve, çorba ve dondurulmuş sebzelerin yanı sıra evcil hayvan maması gibi besleyici yiyecekleri düşünün.”

Taze meyve ve sebzeler de sağlık ve şifa için önemlidir.

“Meyve ve sebzeler temel besin yükleri sağlamak ve onların raf ömrünü uzatmak ve onları daha uygun hale getirmek için yollar vardır,” web sitesi Huelnotları , hangi pazarlar beslenme 12 aylık raf ömrü ile gıda tam. “Örneğin, çorbalar ve soslar hemen yapılabilir ve sonra dondurulmuş. Daha sonra buz küpü tepsileri ve, voila, ev yapımı, düşük tuz stok küpleri dondurabilirsiniz konsantre stok yapabilirsiniz.”

İşte bir alışveriş listesi

COVID-19’dan kurtarırken elde olması gereken diğer kritik malzemeler şunlardır:

Temiz su

CoVID-19 ile sözleşme yaptığınızda su, ihtiyacınız olan erzak listesinin en başında olmalıdır.

“COVID-19 viral bir enfeksiyon ve en viral enfeksiyonlar gibi, tedavi tüm konfor hakkında ve vücudunuzun iyileşir ken yeterince iyi tutmak,” Dr Roy Benaroch, Emory Üniversitesi’nde pediatri klinik yardımcı doçent ve Roswell özel bir uygulama ile bir çocuk doktoru, Gürcistan, Healthline söyledi.

Benaroch, “Susuz kalmak çok önemlidir, bu yüzden bol miktarda sıvı, özellikle de ateş yüksekse,” dedi.

Williams, ateş, öksürük, ishal ve kusma gibi COVID-19 belirtileri “kolayca bireylerin sıvı alımını etkileyebilir ve dehidratasyon katkıda bulunabilir ve sağlıklı gıdalar ve sıvılar iyileşme sırasında tüketilen değilse önemli besin lerin vücut soymak” dedi.

“Sağlıklı hidrasyon düzeyleri mukoza bozulmamış olduğunu koruyarak burun yardımcı olabilir,” diye ekledi. “Bu öksürük, hapşırma ve hatta sadece nefes burun tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir. Nem aynı zamanda kırık zarların iyileşmesine yardımcı olur, böylece ek bakteriler vücuda girmez.”

Çoğu durumda, musluk veya şişelenmiş su iyidir. Şişe lenmiş suya güveniyorsanız, uzmanlar en az 15 günlük bir kaynağı elinizde tutmanızı öneririz.

New York’taki Bethany Tıp Kliniği’nin tıbbi direktörü Dr. Shirin PetersHealthline’a verdiği demeçte, “Musluk suyunuzu evde güvenle içemiyorsanız veya evinizdeki diğer kişiler tarafından ortak paylaşılan bir lavabonuz varsa, en iyisi başucunuzda tutabileceğiniz ve gerektiğinde içebileceğin şişelenmiş suya sahip olmaktır,” dedi.

Ulusal Bilimler Akademileri, Mühendislik ve Tıp, yeterli günlük sıvı alımını erkekler için 15,5 bardak (3,7 litre) ve kadınlar için günde 11,5 bardak (2,7 litre) sıvı olarak tanımlar, ancak hasta insanlar muhtemelen daha fazla içmelidir. (Bu sıvı alımının yaklaşık yüzde 20’si gıdalardan gelir).

COVID-19 semptomları akut gastroenteritiçeren vakaların azınlığında, Pedialyte gibi çözeltiler dehidratasyonu önlemeye yardımcı olabilir. Gatorade gibi spor içecekleri başka bir seçenektir.

Ağrı kesici

“En yararlı ilaç baş ağrısı azaltmak için bir şey, vücut ağrıları, ve ateş, asetaminofen gibi (Tylenol),” Benaroch dedi.

“Birçok kişi de ibuprofen (Advil veya Motrin) kullanmak, ama ibuprofen daha az güvenli olduğunu özellikle Avrupa’dan bazı endişeler olmuştur, bu doğru olduğuna dair doğrudan bir kanıt olmasına rağmen. Yine de, ekstra dikkatli olmak istiyorsanız, bunun yerine asetaminofen kullanın, “dedi.

Dr Larry Burchett, Kaliforniya acil doktor, önerir 650 miligram (mg) asetaminofen her 4 ila 6 saat çoğu yetişkin için güvenli bir doz olarak.

“Rahatsızlık neden olan yüksek veya düşük ateş durumunda tedavi yöntemlerinden bazıları soğutma battaniye dahil, buz paketleri, ve over-the-counter ilaçlar [paket talimatlarına göre alınan],” Dr Joshua Mansour, Güney Kaliforniya Permanente Tıp Grubu ile bir klinik onkolog, Healthline söyledi.

“Dinlenme ve iyileşmenin yanı sıra soğukkanlı lık son derece önemlidir.” diye de ekledi.

Doku

Öksürük, hapşırma veya tükürme yoluyla yayılan viral damlacıklar COVID-19’un kişiden kişiye yayılmasının başlıca yollarından biridir.

Ailenizdeki diğer kişilere iletilmesini önlemek için elinizde bol miktarda doku var.

Öksürük ilacı

“COVID-19 ile birçok kişi güçlü bir öksürük var,” Benaroch dedi. “Eğer astım veya başka bir solunum sorunu varsa, bu rutin solunum ilaçları almaya devam etmek önemlidir, ve kurtarma ilaçları kullanımı için doktorunuzdan astım eylem planı veya benzer talimatlar alabilirsiniz.”

Over-the-counter öksürük ilaçları etkili değildir, Benaroch dedi, ama denenebilir. Bal — veya bal içeren öksürük damlaları – öksürük yatıştırmaya da yardımcı olabilir.

Reçeteli ilaçlar

Eğer astım veya başka bir solunum hastalığı varsa, elde ekstra inhaler ve diğer ilaçlar olduğundan emin olun.

Aynı durum, diyabet, kalp hastalığı ve bağışıklık sistemi bozuklukları gibi durumlara sahip olduğunuz için, covid-19’dan kaynaklanan ciddi komplikasyon riski ne olursa olsun, sahip olabileceğiniz diğer kronik hastalıklar için de geçerlidir.

“Eğer reçete ve over-the-counter ilaç dört haftalık kaynağı olduğundan emin olun,” Peters dedi. “Ve stoklarken ve hazırlanırken, lütfen yaşlı veya ekstra yardıma ihtiyacı olan komşuları ile kontrol edin.”

Çinko

“Çinko koronavirüs belirtileriazaltmak için en popüler önerilerden biri haline gelmiştir,” Dr Morton Tavel, Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi tıp klinik profesörü emeritus, Healthline söyledi.

“Şu anda çinko pastiller kullanarak önlemek veya insanlarda COVID-19 tedavi önermek için doğrudan bir kanıt olmamasına rağmen, çinko antiviral özelliklere sahip ve hücrelerde koronavirüslerin replikasyonlarını inhibe etmek için bir laboratuvar çalışmasında gösterilmiştir,” dedi.

Tavel Soğuk-Eeze pastil alarak önerir, çinko glukonat içeren bir over-the-counter ilaç, üst solunum semptomları için günde birkaç kez.

“Böyle bir stratejide çok az zarar olduğu için, denemeye değer.”

C vitamini

Bee & You’nun gıda bilim cisi ve CEO’su Aslı Elif Tanugur Samancı,”Özellikle salgınlar sırasında olması gerekenden daha fazla çalıştıklarında bağışıklık hücrelerimizin aktivitesini destekliyor” dedi. “Ben taze sebze ve meyve açısından zengin sağlıklı bir diyet üstüne, günde 1 ila 3 gram tavsiye ederim.”

Zerdeçal ve zencefil gibi bitkisel ilaçlar

Samancı, “Her ikisi de inanılmaz anti-inflamatuar özelliklere ve antioksidanlar açısından da çok yüksek.” dedi.

“Ayrıca, zencefil soğuk defetmek ve mide ile ilgili sorunları giderir kimyasallarla doludur. Zerdeçal’Da yüzlerce aktif kimyasal var ve büyük bir ağrı kesici.” dedi. “Ya onları taze ekleyebilirsiniz ya da meyve suyu yararları tam spektrum elde etmek için.”

Bir termometre

Hafif bir COVID-19 vakası olduğundan şüpheleniyorsanız, sıcaklığınızı günde iki kez kontrol etmek için bir termometreye ihtiyacınız olacak.

New York Sağlık Bakanlığı, semptomların başlangıcından 72 saat boyunca ateş düşürücü ilaçlar kullanmadan semptomsuz ve ateşsiz saatlere kadar kendinizi evde en az 7 gün izole etmenizi önerir.

Semptomlarınız kötüleşirse, sağlık hizmeti sağlayıcınızı arayın.

Ev temizliği ve dezenfekte ürünleri

Eldivenler, sabun, el dezenfektanı, yüzey temizleme ürünleri, paspaslar ve süngerler COVID-19’un evinizde yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Ekstra çarşaf, havlu ve pijama

Peters, “Hasta olduğunuzda, temas ettiğiniz tüm yüzeyleri kirletebilirsiniz,” dedi. “Sert yüzeyler dezenfekte edilebilir, ancak giysiler, çarşaflar ve havluların tekrar kullanmadan önce güvenli bir şekilde saklanıp sıcak yıkama döngüsünde yıkanması gerekir.”

Kendini izole etmek için bir yer

Eğer hastaysan, mümkün olduğunca diğer insanlardan ayrı bir odada kalmalısın. İdeal olarak, ayrı bir banyo ile bir oda seçin.

İlk yardım çantası

COVID-19’un sağlık kaynaklarını zora saması sayesinde, evde ki küçük yaralanmaları tedavi etmek için gerekli malzemelere sahip olmak önemlidir.

Oyunlar, filmler, kitaplar ve diğer eğlence seçenekleri

“Bu da kendini izolasyon sırasında ruh sağlığı dikkat çekmek önemlidir,” Dr Jonas Nilsen, Practio, bir seyahat aşısı ve bulaşıcı hastalık danışmanlık şirketi kurucularından söyledi.

Yerel sağlık hizmeti sağlayıcınız ve acil servisinizin numarası

Mansour, “Ateş çok yüksek sayılsa veya hastanın semptomları rahatsızlık veriyorsa, bir sonraki adımhakkında daha fazla tavsiye almak için bir sağlık uzmanına başvurmaları gerektiğini unutmamak önemlidir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu