Yaşam Tarzı

Nasıl Pandemic Sağlıklı almak için Beni Motive mı

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında
Diyet ve günlük egzersiz hakkında sağlıklı seçimler yapmak belirsiz zamanlarda duygu olabilir stres ve anksiyete azaltmaya yardımcı olabilir. Getty Görüntüler
  • Amerikan Psikoloji Derneği, ABD’li yetişkinlerin yüzde 27’sinin stresi yönetmek için yemek yediğini bildiriyor.
  • Aile öyküsü, gestasyonel diyabet ve prediyabet tip 2 diyabet gelişimi için risk faktörleridir.
  • Kilolu ve diyabet gibi sağlık koşulları ile yaşayan Genç Amerikalılar COVID-19 komplikasyonlar için artan bir risk var.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Hayatımın çoğunda, kendimi tartmadım. Bu bilinçli bir seçim değildi, sadece hiç yapma ihtiyacı hissetmediğim bir şeydi.

1.80 boyunda, aktif olarak kalarak kısa boylu olduğumu korudum. Sekizinci sınıfa kadar dans dersleri aldım ve softball ve basketbol oynadım.

Ancak, 6 ay önce, 42 yaşında, kendimi kilolu bulundu. Ondan bir yıl önce, birinci basamak doktorum açlık şekeri seviyemin 104 olduğunu söyledi. prediyabetGüvenilir Kaynak.

Ekstra kilolar yaklaşık 10 yıllık bir süre içinde ortaya çıktı.

2011 yılında babam tip 2 diyabet komplikasyonlarından öldü. Oradan, ben başa çıkmak için bir yol olarak yoğun duygusal yeme döndü.

Kurabiyeler, pastalar, makarnalar: Babam ve annemi kaybetmenin (4 yıl önce vefat eden) iki küçük çocuk yetiştirirken katlanılamayacak kadar çok hale geldiğinde, tüm bunlara dayanmak için debriyajım oldu.

Bu bir bahane değil. Daha çok, kendini yansıtma yoluyla yapılan bir gözlemdir.

Şimdi fark ettim ki her zaman duygusal bir yiyiciydim. Aslında, babamla paylaştığımız bir davranış. Güzel zamanları ve kötü günleri ikramlarla ve en sevdiğimiz restoranlarda yemekle kutlardık.

Davranışlarımız bir alışkanlık haline geldi, Amerikan Psikoloji Derneği (APA) raporları tüm bu sıradışı değildir.

APAgöre, yetişkinlerin yüzde 27 stres yönetmek için yemek söylüyorlar. Ayrıca, stres nedeniyle aşırı yeme veya sağlıksız gıdalar yeme rapor edenlerin yüzde 34’ü davranışlarınıbir alışkanlık olduğuna inanıyoruz.

“Gıda, doğduğumuz andan beri daha sakin, daha sakin ve daha sakin bir güvenlik kaynağı oldu. Bebekken ağlamaya başladığımız anda ve anne babalarımız bizi beslediği anda,işler karıştı.”dedi.

Carmel gıda biyokimyasal nitelikleri, özellikle şeker, beynimize kimyasallar sel yardımcı ve bize iyi hissettiren yollar ışık diyor.

Carmel, “Bu yüzden, stresli olduğumuzda, farklı hissetmek isteriz ve yemek gerçekten bunu yapmaya yardımcı olur.” dedi.

Aile geçmişi ve risk bir rol oynamaktadır

Tip 2 diyabet genetik risk karmaşıktır, ve aile öyküsü bu artan risk tespit yardımcı olur, Dr Karl Nadolsky diyor, Amerikan Klinik Endokrinologlar Derneği sözcüsü (AACE) ve Grand Rapids Spectrum Health klinik endokrinolog, Michigan.

“Kesinlikle, 40 yaşında T2DM [tip 2 diabetes mellitus] tanısı konan bir hasta çocuklarını daha fazla risk altında bırakıyor. T2DM ile birinci derece göreceli olması yetişkinlerde tarama için bir göstergesidir,” Nadolsky Healthline söyledi.

O da gestasyonel diyabet sahip önemli tip 2 diyabet gelişme riski gelecekteki riski tahmin açıklar.

Her iki hamileliğimde de orta derecede kiloda olmasına rağmen gestasyonel diyabet gelişti.

Araştırmalara göre, bu beni. 10 kat daha fazla muhtemelGüvenilir Kaynak Gebeliklerimden sonraki 10 yıl içinde gestasyonel diyabeti olmayan kadınlara göre diyabet geliştirmek.

“[Gestasyonel diyabet] aynı zamanda t2DM önlemek için yoğun yaşam tarzı müdahalesi (yani, diyabet önleme programı) için prediyabet ile birlikte bir göstergesidir. Tekrarlayan [gestasyonel diyabet] T2DM riskini ndaha yüksek tahmin edebilir, ancak büyük olasılıkla bu hastalarda ki adiposity tabanlı risk faktörleri ile ilgilidir.” dedi.

Nadolsky, “Tekrarlayan [gestasyonel diyabet] nedeniyle tekrarlayan insülin direnci ataklarının pankreasa yüksek talepte bulunması ve yüksek riskli bireylerde tip 2 diyabete yol açan beta hücre fonksiyonunda nihai bir düşüşe katkıda bulunması mümkündür.” dedi.

Prediyabet tedavisi yoğun yaşam tarzı yönetimi içerir, Dr Scott Isaacsaçıklıyor , AACE sözcüsü ve Atlanta Endokrin Associates tıbbi direktörü.

“Terapötik yaşam tarzı yönetimi tıbbi beslenme tedavisi (azaltma ve aşırı kilolu veya obez bireylerde kilo kaybı elde etmek için kalori ve doymuş / hidrojene yağ alımının modifikasyonu), uygun fiziksel aktivite, tütün ürünleri kaçınma, yeterli miktar ve uyku kalitesi, sınırlı alkol tüketimi ve stres azaltma içerir,” Isaacs Healthline söyledi.

Ancak, tüm bu bilmek bir şeydir. Bu konuda bir şeyler yapmak başka bir şey.

Yıllarca meme kanseri riski için önleyici tedbirler aldım. Anneme 35 yaşındayken 4.

Bu yüzden, 2000’li yılların başında, benim OB-GYN her yıl mamografi annem onun tanı var yaşından 10 yıl önce başlayan almamı tavsiye etti. 25 yaşıma bastığımda, özenle mamografi çektirmeye başladım.

Annem 2007’de meme kanserinden ölmeden haftalar önce genetik testlerden geçti ve BRCA2 gen mutasyonu taşıdığını keşfetti.

2010 yılında, ben bir taşıyıcı değilim öğrenme, test aldı. Bu bilgi ben gen taşımaz diğer kadınlar gibi meme kanseri ne kadar risk var anlamına gelir.

Benim meme kanseri riski karşı karşıya iken benim diyabet riski karşı karşıya daha yıldırıcı hissettim, ben yaptım. Ancak, benim 20s ve 30s, hala diyabet gelişimi için benim riski azaltmak için gerekli adımları atmaya istekli değildi.

Sonunda, 42 yaşında, hazırdım.

En küçük çocuğumun 10.

Aralık ayında bir kilo kaybı programına(Weight Watchers)katıldı ve kilo vermeye başladı. İyi gidiyordum ve kendimle gurur duyuyordum.

Sonra salgın darbe.

Yazar Cathy Cassata (üstte) günlük egzersiz onu sabah rutin bir parçası yapma. Görüntü Cathy Cassata üzerinden
CORONAVIRUS GÜNCELLEMELERİ
COVID-19 salgınının zirvesinde kalın

Size yeni coronavirus ve Healthline en iyi sağlık haberleri hakkında en son gelişmeleri e-posta göndereceğiz, günlük.

Yeni bir motivasyon kıvılcımı

Fiziksel mesafe, iş kaybı ve ölüm seti olarak, ve stres ve belirsizlik hayatımızın içine yol yaptı, ben yeme yine benim başa çıkma mekanizması olacağını korktum, özellikle evde sıkışmış olmak.

Bunun yerine, şaşırtıcı bir şey oldu.

Kendimi olumlu şekillerde motive ettim: Kendime bu kadar ileri geleceğimi, hayatın iş hayatında iyi yemek seçimleri yaptığımı söyledim. Egzersiz günlük bir alışkanlık haline gelmişti. Kendimi iyi ve güçlü hissediyordum. Durmak için bir neden yoktu. Sağlıklı olmayı hak ettim.

Ben de daha yoğun şükran uygulanan: müteşekkir ailem gıda erişimi vardır, barınak, ve sağlık; kocam takdir ve ben evden çalışabilir; tüm sağlık çalışanları ve araştırmacılar için kendi payına düşeni yapıyor minnettar.

En motive edici olsa da, kilolu ve diyabet gibi koşullar ile yaşayan genç Amerikalılar öğrenme oldu daha fazla riskGüvenilir Kaynak eğer almak için olsaydı COVID-19 komplikasyonlar için.

Nadolsky hem tip 1 ve tip 2 diyabetli insanlar enfeksiyonlar için risk altında olduğunu söylüyor, akciğer enfeksiyonları da dahil olmak üzere, kısmen glisemik kontrol ve bağışıklık disfonksiyonu ve inflamasyon ile ilgili.

“COVID-19’dan kaynaklanan olumsuz sonuçların riski, obeziteye bağlı komplikasyonlara bağlı olarak ‘obezitenin’ şiddetine bağlıdır. Akciğer fonksiyonu da obezite de suboptimal olduğunu, uyku apnesi de dahil olmak üzere, artan inflamasyon başarısızlık riski solunum sistemi koyarak ile birlikte,” dedi.

Isaacs tip 2 diyabetli insanlar genellikle obezite, kronik böbrek hastalığı, konjestif kalp yetmezliği ve kardiyovasküler hastalık gibi birlikte kronik koşullar, var olduğunu ekler. Tüm bu koşullar COVID-19 komplikasyon riskini artırabilir.

Aile geçmişim, prediyabet ve gestasyonel diyabet tanıları ve kilo alımı göz önüne alındığında, bu bilgi büyük bir uyandırma çağrısı oldu.

Sadece kendi iyiliğim için sağlık yolunda kalmak istedim, ama bunu yaparken büyük halk sağlığı krizi mücadele yardımcı olabilir bana açık oldu.

Ben Dr Bruce E. Hirschröportaj sonra bu zihnimin ön planda oldu , New York Northwell Sağlık bulaşıcı hastalık bölümünde doktor ve yardımcı doçent katılıyor, yeni coronavirus hakkında bir Healthline hikaye için.

“Daha sağlıklı bir nüfus olsaydık, bu ve diğer enfeksiyon sorunlarına karşı daha dirençli olabilirdik. Kritik derecede hasta olacak ve büyük miktarda dikkat ve kaynak tüketen, bulaşıcı olacak ve daha uzun süre virüs salan insanların bir kısmının azalacağına inanıyorum.” dedi.

Ne zaman yoldan çıkmak istesem onun sözleri benimle kalıyor. Şubat’tan beri daha fazla kilo verdim ve devam etmeyi planlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu