Yaşam

Müzik Yok, Spor Yok: COVID-19 Salgını Nın Ortasında Kamusal Etkinlikleri İptal Etmek Neden Önemlidir?

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında
  • Geçtiğimiz hafta boyunca, koronavirüs hastalığı salgını nedeniyle müzik festivallerinden spor yarışmalarına, konferanslara kadar halka açık etkinlikler iptal edildi.
  • Uzmanlar, hastalığın ne kadar yaygın olduğu ve buhastalığın ne kadar kolay bulaşması nedeniyle büyük toplantıları yasaklamanın şart olduğu görüşündeler.
  • Hastalığın küçük toplantılarda bile yayıldığını, bazen de hastalığa sahip olduklarını bilmeyen insanlar tarafından yayılabildiğine dikkat çekiyorlar.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Küresel COVID-19 salgını, dünya çapında karantinalara, iptallere ve korkunç uyarılara yol açtı.

1.000’den fazla insanın virüsten öldüğü İtalya’da, ülke geçen haftadan bu yana sanal bir tecrit altında bulunuyor.

Bu hafta, Kuzey Amerika’da domino taşları düşmeye başladı.

Büyük halk toplantıları – özellikle müzik festivalleri, turlar ve spor etkinlikleri – şeyler normale ne zaman dönebileceğine dair çok az gösterge ile takvimden silindi.

Virüsü kontrol altına almak için çabalarken sağlık görevlileri tarafından alkışlanan bir hareket.

“ABD içinde COVID-19 topluluk yayılması ortasında, büyük etkinlikler, toplantılar organizatörleri, ve festivaller tüm katılımcılar için potansiyel riskleri gerçekleştirmek gerekir,” Dr Robert Glatter, New York Lenox Hill Hastanesi’nde acil doktor, Healthline söyledi.

Yetkili, “Bu tür etkinlikleri iptal etmek ilgili bütün tarafların çıkarınadır.” dedi.

Bu arada, Temmuz ayı sonlarında Japonya’da yaklaşan Yaz Olimpiyatları organizatörleri – dünyanın dört bir yanından sporcular ve izleyiciler çekiyor – bir “bekle ve gör” yaklaşımı benimseyen gibi görünüyor.

Müzik ve spor iptal edildi

Mart ayı başlarında salgınla ilgili bir iptal dalgası yaşandı.

6 Mart’ta, South by Southwest Music Festival (SXSW), Austin, Teksas düzenlenen organizatörler, onlar bu yılki festivalin fişini çekerek duyurdu. Yıllık Electronics Entertainment Expo (E3) de iptal edilir.

ABD’de ve yurtdışında çok sayıda diğer müzik festivalleri iptal edildi veya ertelendi.

Coachella, genellikle Nisan ayında gerçekleşir, organizatörlere göre, yıl içinde daha sonra gerçekleşecek.

Bu arada Pearl Jam’den Mariah Carey’e kadar müzisyenler de gösterileri iptal etti.

İptal edilen konserler haftanın en büyük haberlerinin sadece bir başlangıcıydı: Kuzey Amerika sporları neredeyse durma noktasına geliyor.

Ulusal Basketbol Birliği’nin (NBA) Utah Jazz takımının pozitif çıktıktan sonra, lig çarşamba akşamı oynanan maçların bitiminden sonra sezonun askıya alınacağını duyurdu.

Haber patlak verdiğinden beri, ikinci bir Caz oyuncusu, Donovan Mitchell da hastalık için pozitif çıktı.

Ligden yapılan açıklamada, “NBA bu arayı, coronavirus salgını konusunda ilerlemek için bir sonraki adımları belirlemek için kullanacaktır.” ifadesi yer aldı.

Within 24 hours, virtually every prominent sporting event in North America was suspended. The National Hockey League (NHL), Major League Baseball (MLB), and Major League Soccer (MLS) all issued statements that they would be suspending play.

Meanwhile, the Canadian Hockey League (CHL) and American Hockey League (AHL), which both have teams in the United States as well as Canada, followed suit.

The Professional Golfers’ Association (PGA) is also canceling some tournaments.

Perhaps the highest profile cancellation is the National Collegiate Athletic Association’s (NCAA) national men’s and women’s basketball championships, better known as March Madness. This has been canceled altogether, a day after announcing that games would take place in empty buildings.

The Summer Olympics, due to start in July, are a notable outlier. Organizers said on Thursday that the games will proceed as scheduled — a move that experts see as questionable.

“The decision of whether to cancel or postpone the upcoming Olympic Games is certainly on the minds of organizers and all stakeholders. First and foremost, the safety and well-being of athletes, staff, and spectators is paramount,” said Glatter.

“COVID-19’un mevcut küresel yayılması ve son zamanlarda ki diğer büyük olayların iptali ışığında, ihtiyatlı karar Olimpiyat Oyunlarını iptal etmek veya ertelemek olacaktır.” diye de ekledi.

 
HEALTHLINE KAYNAKLAR
Bunu atlatana kadar desteğimize güven.

Zor zamanlarda, bunu anlayan ve zihinsel sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek uzmanlara başvurabilmeniz gerekir. Senin için buradayız.

Etkinlikler neden iptal edilir?

The CDC ÖnerirGüvenilir Kaynak tüm insanların diğerlerinden 1.80’lik mesafeyi korumanın zor olduğu halka açık yerlerde bez yüz maskeleri taktığını. Bu belirtiler veya virüs sözleşmeli var bilmiyorum insanlar dan virüsün yayılmasını yavaşlatmak yardımcı olacaktır. Bez yüz maskeleri fiziksel uzaklaştırma uygulamasıdevam ederken giyilmelidir. Evde maske yapmak için talimatlar bulunabilir BuradaGüvenilir KaynakOlarak devam edin.
Not: Sağlık çalışanları için cerrahi maskeler ve N95 solunum cihazları nın rezerve edilmesi çok önemlidir.

 

Onların yaş göz önüne alındığında, klima, ve birinci sınıf tıbbi bakım erişimi, en profesyonel sporcular onlar sözleşme halinde virüs kurtarmak için muhtemeldir.

Eldeki konu, bu olayların bir araya getirdiği insan sayısıdır.

Bir satılan hokey veya basketbol arenası kadar tutabilir 20.000 taraftar, beyzbol ve futbol stadyumları çift hatta bu boyutta üç katına olabilir.

Glatter yeni coronavirus ve insanların kalabalıklar kötü bir kombinasyon olduğunu söyledi.

“Virüs bulaşmış ve başkalarının çevresinde öksürük sadece tek bir kişi, potansiyel iki veya üç kişiye virüs yayılabilir. Bu riske değmez.” dedi.

Bazı belediyeler daha büyük toplantıları proaktif bir şekilde yasaklamalarına karşın, nispeten küçük bir kalabalık bile risk oluşturabilir.

Glatter, “Bazı kuruluşlar, 100 kişilik toplantıları virüsün yayılması riskine sataşabilecek en az sayıda kişi olarak kullandılar,” dedi. “Bu riski azaltmak için geçerli bir hesaplama olsa da, kesinlikle küçük kalabalık boyutları arasında yayılma potansiyeli vardır.”

Sonuçta, insanların büyük kalabalıklar toplamak zaman riski azaltmak için güvenilir bir yol yoktur.

Glatter, “Toplantılara veya konferanslara katılan kişilerin taranması, son seyahat güzergahları, ateş veya öksürük hakkında soru sormanın yanı sıra toplantı günü mekana girmeden önce yerinde sıcaklık lar almak gibi bir risk azaltma stratejisi olabilir.” dedi. “Ancak, bu bir ironclad yaklaşım olduğunu mutlak bir garanti yoktur.”

Ne kadar kötü olabilir ki?

Yeni coronavirus, SARS-CoV-2, hızlı bir şekilde yayılabilir.

Virüsün onda olduğunu bile bilmeyen insanlardan bulaşabilir. Ve şu andan itibaren aşı yok.

Bu gerçekler, iptal edilen büyük olaylarla birleştiğinde, kesinlikle her şeye kıyamet hissi verir.

Glatter en kötü senaryonun oldukça kötü olabileceğini söylüyor.

“Tanınmış bir araştırmacı tarafından bir son model, Dr James Lawler, Nebraska Tıp Merkezi Üniversitesi, en kötü durum senaryosunda 500.000 ölüm ile, dünya çapında 96 milyon kişiye kadar önemli yayılmasını öngördü,” dedi.

Bu korkutucu şeyler, ama riskleri bazı en iyi uygulamalarıizleyerek azaltılabilir.

Yeni başlayanlar için, kendinizi tanımak için iyi Belirti -leriGüvenilir Kaynak COVID-19: ateş, öksürük ve nefes darlığı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kapsamlı bir Web sitesiGüvenilir Kaynak virüs hakkında bilgi ile.

COVID-19 hastası olabilecek herkes bulaşma tehdidini sınırlamak için kendilerini test ettirmeli ve karantinaya almalıdır.

Hasta olmayan herkes – ve bu şekilde şeyler tutmak istiyor – en iyi asırlık hijyen rutinleri takip tavsiye edilir, Glatter söyledi.

“COVID-19 üreten virüsün başarılı bir şekilde bulaşması için solunum damlacıklarına bağlanması gerekiyor. Tek başına, virüs hayatta kalma veya vücut dışında iletim çok etkili değildir. Damlacıklara bağlandığında, öksürük veya hapşırma yoluyla kovulduktan sonra 6 feet’e kadar yayılabilir.” dedi.

Glatter, “Titiz el hijyeni, gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmaktan kaçınmanın yanı sıra, bu yayılma biçimiyle uğraşırken etkili oluyor.” diye de ekledi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu