Sağlık

Yeni Coronavirus Nereden Geldi? Potansiyel olarak yarasa, yılan veya Pangolin

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında
  • Coronaviruses taç gibi şekli için adlandırılır, ve ilk 1960’ların ortalarında tespit edildi. Virüs genellikle soğuk algınlığı gibi solunum hastalıklarına neden olur.
  • Yeni bir ÇalışmaGüvenilir Kaynak virüs yarasalar kökenli olabilir bulundu ve daha sonra bir yılan veya pangolin yoluyla insanlara yayıldı.
  • Yedi korona virüsün insanlara bulaştığı bilinmektedir.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Wuhan, Çin kökenli coronavirus, kaynak arayan uzmanlar şaşırtıcı olduğunu. Virüs yeni olarak kabul edildiğiiçin, daha önce hiç rastlanan bir virüs türüdür.

Coronaviruses taç gibi şekli için adlandırılır, ve ilk 1960’ların ortalarında tespit edildi. Virüs genellikle soğuk algınlığı gibi solunum hastalıklarına neden olur.

Başlangıçta, bu enfekte birçok çalıştı veya Wuhan bir toptan deniz ürünleri pazarında alışveriş, Çin, aynı zamanda canlı ve taze kesilen hayvanlar sattı.

Bu yüzden uzmanlar bir hayvan ev sahibinden insanlara geçtiğinden şüpheleniyorlar.

Coronavirus pangolinlerden mi geldi?

Çin devlet medyasınagöre, Güney Çin Tarım Üniversitesi’nde araştırmacılar pangolins bulmak için vahşi hayvanların 1.000 metagenom örnekleri üzerinde analiz var, karıncayiyen bir tür, roman coronavirus en olası ara ev sahibi vardır.

“Onlar metagenomes monte coronavirus suş dizisi nin yüzde 99 son coronavirus salgını enfekte insanların aynı olduğunu bulundu,” devlet medya bildirdi.

Shen Yongyi, üniversite ve araştırma ekibinin üyesi ile profesör, Önceki araştırma yarasalar kökenli roman coronavirus bulundu rağmen, hayvanların kışın kış uykusuna, onlar mevcut salgına neden olası hale Xinhua haber servisi söyledi.

Ancak, gerçek çalışma yayınlanmadı. Şimdiye kadar, üniversite sadece bir basın açıklamasıyayınladı .

“Salgınpangolinlerin potansiyel katılımı için kanıt, bir üniversite basın açıklaması dışında, yayınlanmamıştır,” Profesör James Wood, Doktora, Veterinerlik Bölümü Başkanı, Cambridge Üniversitesi yaptığı açıklamada. “Bu bilimsel bir kanıt değil; hayvan rezervuarları ile ilgili soruşturmalar son derece önemlidir, ancak doğru değerlendirmeye izin vermek için sonuçların uluslararası inceleme için yayınlanması gerekmektedir. Sadece %>99 sırabenzerliği ile viral RNA’nın saptandığını bildirmek yeterli değildir.”

Yarasalar virüsün orijinal kaynağı olabilir

Bir çalışma YayınlananGüvenilir Kaynak 30 Ocak, Lancet, yarasalar enfeksiyon aslında kökenli olduğu güçlü kanıtlar bulur.

Çalışma yazarlarına göre, enfeksiyon hala bir aracı hayvan aracılığıyla insanlara geçmiş olabilir. Daha önceki bir çalışmada, insanlara geçmeden önce geçti olduğu ileri sürülüyor.

“Bizim filogenetik analiz yarasalar bu virüsün orijinal ev sahibi olabileceğini düşündürse de, Wuhan deniz ürünleri pazarında satılan bir hayvan insanlarda virüsün ortaya çıkmasını kolaylaştıran bir ara konak temsil edebilir,” çalışma yazarları yazdı.

Yarasaların ölümcül patojenleri insan konaklarına aktarma talihsiz bir geçmişi vardır.

Bir 2017 makale DoğaGüvenilir Kaynak virologların 2002’de insanlara sıçradığı SARS virüsünün tüm genetik yapı taşları ile virüs suşları barındıran tek bir at nalı yarasa popülasyonu nasıl tespit ettiğini açıklar. Dünya çapındaki salgın neredeyse 800 kişiyi öldürdü.

Araştırma YayınlananGüvenilir Kaynak Gelişmekte Olan Bulaşıcı Hastalıklar birçok Afrikalı yarasalar da inanılmaz tehlikeli Ebola virüsü rezervuarları olduğunu doğrular.

“Ne zaman bir tür atlayış ortaya çıksa, ne zaman bir virüs bir türden diğerine atlasa – bu tür başlangıçta virüse karşı iyi gelişmiş bir bağışıklığa sahip olmayacaktır. Zaman yeni virüs artar mücadele yeteneğimizi geçtikçe,” Dr Waleed Javaid, New York Mount Sinai Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Direktörü, Healthline söyledi.

İnsanlara bulaştığı bilinen yedi koronavirüs

The CDC ÖnerirGüvenilir Kaynak tüm insanların diğerlerinden 1.80’lik mesafeyi korumanın zor olduğu halka açık yerlerde bez yüz maskeleri taktığını. Bu belirtiler veya virüs sözleşmeli var bilmiyorum insanlar dan virüsün yayılmasını yavaşlatmak yardımcı olacaktır. Bez yüz maskeleri fiziksel uzaklaştırma uygulamasıdevam ederken giyilmelidir. Evde maske yapmak için talimatlar bulunabilir BuradaGüvenilir KaynakOlarak devam edin.
Not: Sağlık çalışanları için cerrahi maskeler ve N95 solunum cihazları nın rezerve edilmesi çok önemlidir.

Bu bir hayvan konakından patojenik bir koronavirüsün geçişi ilk kez olmuyor. Ebola, şiddetli akut solunum sendromu (SARS) ve Orta Doğu akut solunum sendromu (MERS) yeni örneklerdir.

Javaid, “Pek çok farklı teori var, fakat bulgularımızda tutarlı bir yaklaşım gibi görünen şey, türlerin sıçraması olabileceği şeklinde.” dedi.

İnsanlara bulaşan yedi koronavirüs olduğunu söyledi, yeni virüs de dahil.

“Bunlardan dördü aslında soğuk algınlığına neden oluyor ve çok uzun zamandır bizimlebirlikteler, belki birkaç tanesi zamanla tespit edilecek ve bunlar çoğunlukla insan nüfusuyla sınırlı. SARS, özellikle MERS, başka bir türden insanlara bir sıçrama olarak kabul edilir ve bu yeni virüs başka bir olası sıçramadır.”

Önceki coronavirus salgınları bir bakış

New England Journal of Medicine (NEJM) Ocak ayında yayınlanan yeni bir rapor, “artan hazırlık hayvan pazarları ve diğer hayvan tesislerinde gerekli olduğu bulundu, Bu gelişmekte olan virüsün olası kaynağı araştırılıyor iken.”

“Zaten virüsün yapıları var. Ben ne kadar hızlı bilimsel ve tıp camiasının şimdi bu şeylere yanıt için dişli olduğunu vurgulanmalıdır düşünüyorum,” Dr Asım Ahmed, Boston Çocuk Hastanesi ve Kıdemli Tıp Direktörü, Karius Inc hekim katılıyor bir çocuk bulaşıcı hastalıklar dedi.

Ahmed, bu tür bir salgından her geçtiğimizde, önceki olaylardan kalma sistemler olduğunu doğruladı. “Bu yüzden yapılar olsun, biz bir virüs izolasyon olsun; Şimdiden aşı geliştirmekten bahsediyorlar. Biraz genetik bilgi alıyor, sıralama kritik olacak. Farklı suşların dizilimi ile, virüsün kökenine bağlı olduğu için, hangi suşların nereden geldiğinin popülasyonunu ve iletim dinamiklerini değerlendirebilirsiniz.”

Wuhan virüsü ile enfeksiyon önlemek için ne yapabilirim?

Çin’de insanlar umutsuzca yüz maskeleri ellerini almak için çalışıyoruz, bir giyen hapşırma veya Wuhan virüsü ile enfekte tarafından öksürük damlacıkları maruz kalma onları koruyacağına inanarak.

“Halkın maske takmaya başlaması için genel bir çağrı gelmedi. Bazı insanlar bu tedbirleri kendi başlarına alıyor olabilir.” dedi.

Ahmed, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) iyi hijyen önerdiğini ve insanlara hastalarsa işten evde kalmalarını söylediğini söyledi. “Ve eğer hapşırıyorlarsa ya da öksürüyorlarsa, mesela elinin içine değil kollarına öksürmek gibi, çünkü eline öksürürsen bunu etrafa yayabilirsin.”

O, elleri temizlik ve sabun ve su mevcut olmadığında bir alkol bazlı el dezenfektanı kullanarak önemini vurguladı. Ayrıca, hasta insanlarla yakın temastan kaçınmak ve yüzeyleri düzenli olarak dezenfekte etmek.

Ahmed, “Diğer bir şey de gözlerinize veya ağzınıza dokunmaktan kaçınmaktır, çünkü bunlar patojenleri doğrudan vücudunuza bulaştırabileceğiniz alanlardır.” dedi.

Virüs içerme çabaları mükemmel değil, ama en iyisi yapılabilir

The CDC UygulananGüvenilir Kaynak 17 Ocak’ta San Francisco, New York ve Los Angeles’taki havalimanlarına gelenler için tarama yapıldı ve bu süreyi 20 noktaya genişletti.

Potansiyel olarak enfekte insanlar zaten bu alanlarda kalabalıklar ile karışık sonra tarama ne kadar etkili?

“Bu kusurlu bir sistem ama, biliyorsun, biz dengelemek zorunda – serbest liberal ülkelerde, belli ki bazı dengeler vardır. Nüfusları üzerinde kontrol sahibi olan ülkeler bu tür şeyleri kontrol etmek için daha sıkı araçlara sahiptir. Bu çıkarları dengelemek zorunda; halkın sağlığının değil, aynı zamanda bireysel özgürlüklerin ve özgürlüklerin de.” dedi.

“Şu anda tahmin etmek zor, ama insanların bunun büyük bir olay olabileceğine dair bir dereceye kadar dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini düşünüyorum, ama bunu henüz bilmiyoruz. Salgın ve salgına tepki açısından kendimizi hazırlamamız gerekiyor ve hükümet belli ki bu çabaları hızlandırıyor ve kesinlikle hastane bazında da bu tür çabalara hazırlanıyoruz.”

Sözün özü

Yeni virüs ilk Wuhan tespit, Çin, coronavirus olarak bilinen bir türüdür. Sars ve MERS önceki salgınları gibi, muhtemelen bir hayvan dan insanlara atladı. Araştırmacılar bunun bir yarasadan geldiğine dair kanıtlar buldular, ama sonra yılan gibi ikinci bir hayvan ya da pangolin adı verilen bir karıncayiyen türü bunu insanlara bulaştırmış olabilir.

Virüs şimdi insanlar üzerinde ciddi etkileri olabilir rağmen, uzmanlar bizim bağışıklık sistemleri uyum olarak bu zaman içinde azaltabilir söylüyorlar.

Virüsü kontrol altına alma çabaları mükemmel değil, ama onlar insanların haklarını aşırı ihlal etmeden uygulayabileceğiniz en iyi sağlık görevlileri.

Uzmanlar ne olacağını söylemek için henüz çok erken olduğunu, ancak hükümetler ve sağlık tesislerinin acil durumla başa çıkmak için hazırlanıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu