Yaşam Tarzı

İş Kaybı Anksiyete COVID-19 bir Yan Etkisi olabilir. İşte Başa Çıkma Yolları

Uzmanlar egzersiz, meditasyon ve genellikle kendinize dikkat covid-19 sırasında iş kaybı anksiyete ile başa çıkmak için yollar olduğunu söylüyorlar. Getty Görüntüler
  • ABD iş kayıpları şaşırtıcı bir oranda birikiyor ve ekonomik bir toparlanma muhtemelen bir süre uzakta.
  • Eğer istihdam konusunda stresli iseniz, uzmanlar üretken ve verimsiz düşünceler arasında ayrım tavsiye.
  • Meditasyon, farkındalık, nefes egzersizleri ve yoga yardımcı olabilir.
  • Sadece kendinizi değil, değer bdiğiniz diğer insanları da izlemek önemlidir. Uygun olduğunda uzanın.

COVID-19 salgını günlük yaşam üzerinde eşi görülmemiş bir etkiye sahip olmuştur.

Milyonlarca Amerikalı için en büyük etkilerden biri istihdamıdır.

New York Times’ın haberine göre mevcut işsizlik oranı “kelimenin tam anlamıyla çok düşük” durumda.

ABD’de Nisan ayında 20 milyondan fazla iş kaybı yaşandı ve işsizlik oranı yüzde 15’e yaklaştı. Düşük gelirli hanelerdeki Amerikalıların neredeyse yarısı salgın dan dolayı iş veya ücret kayıpları gördüklerini söylüyor.

Ne kadar kötü? Nisan ayındaki işkayıpları, hükümetin 1939 yılında istihdam verisi toplamaya başladığından bu yana en büyük düş

“Herkes bir şekilde ya da başka bir salgın etkilenir,” Dr Victor M. Fornari, Glen Oaks Zucker Hillside Hastanesi’nde çocuk ve ergen psikiyatri başkan yardımcısı, New York dedi.

“Herkes izinli, işten çıkarılmış ya da pozisyonunu kaybetmiş birini tanır. İnsanların hem doğrudan virüsten hem de dolaylı olarak ekonomik serpintiden etkilendiğini düşünüyorum.” dedi.

Toplumu normale döndürecek bir aşı muhtemelen en az bir yıl uzakta. CoVID-19 bir tehdit olarak etkisiz hale getirildiğinde bile, durgunluk olasılığı – ve kıt istihdam umutları – yüksek kalabilir.

Biz ekonomik uzun mesafe için kazmak gibi, uzmanlar her zamankinden daha önemli ruh sağlığı dikkatli olmak olduğunu söylüyorlar.

Anksiyete ile başa çıkma

New York Presbiteryen Hastanesi Weill-Cornell Tıp Fakültesi psikiyatri doçenti Dr. Gail Saltz,”Endişe ve korku şu anda iş güvenliği söz konusu olduğunda oyunun isimleridir,” dedi.

“Gerçek bir belirsizlik var. İşinizi kaybetmek çok zor.” dedi. “Ve eğer işini kaybedersen, şu anki durumda nasıl başka bir iş bulmalısın?”

Bunlar milyonlarca Amerikalının şu anda kendilerine sorduğu sorular. İstihdam sadece finansal istikrarı değil, aynı zamanda bir amaç duygusu da getirir.

“İş le, daha büyük bir benlik saygısı, savunuculuk ve bir amaç duygusu hissederiz. Çalışma için parasal nedenler ve finansal nedenler vardır, ama aynı zamanda başkalarına bağlı hissetmek için bir yoldur. Yani, iş kaybı çeşitli cephelerde büyük bir etkisi vardır,” Brittany LeMonda, New York’ta Lenox Hill Hastanesi’nde üst düzey bir nöropsikolog, Healthline söyledi.

LeMonda, işlerini kaybeden insanların endişelerini ifade etmekle kendilerine mola vermek arasındaki çizgiyi çekmenin bir yolunu bulmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

“Kendimizi bu duygular ne olursa olsun hissetmek için izin – hayal kırıklığı, anksiyete, üzüntü – önemlidir,” dedi. “Ama şu anda içinde içinde olduğumuz durumun bu olduğunu kabul etmek de önemli.”

Saltz, istihdam kaygısı söz konusu olduğunda üretken ve verimsiz düşünceleri birbirinden ayırmanın yararlı olduğunu söylüyor.

“Endişe bir yol, anksiyete neden olabilir, aynı zamanda sorun çözme yol açabilir. Bu üretken bir endişe, eğer isterseniz, “dedi. “İnsanlara durumlarını nasıl yönetecekleri konusunda yaratıcı düşünmelerini tavsiye ederim.”

Ne yazık ki, Saltz diyor, bu “üretken endişe” de verimsiz stres içine veer olabilir. Birisi problem çözme sürecinden geçtikten sonra bile, devam eden sürünen sinirliliği durdurmak zordur.

“Bu anksiyete iyi kimseye hizmet değil, ama düşünceler süper yapışkan olabilir,” dedi. “Ne kadar çok şey söyleyebilirse, ‘Tabii ki endişelerim var, bu zor bir durumdur’, geri çekileme olasılığı o kadar yüksek. Beyin böyle çalışır. Bu endişe gitmiş olacak değil, ama pano ortasında tokat olmayacak.”

Kendinizi anksiyete bir mola vermek için, bu hikaye için görüşülen üç uzman meditasyon gibi uygulamalar tavsiye, nefes egzersizleri, ve farkındalık.

Fiziksel aktivite de birçok kişi evde sıkışmış bir süre boyunca önemlidir.

Terapi mali belirsizlik bir süre içinde ulaşılmaz bir lüks gibi görünebilir, ama Saltz tüm mevcut seçenekleri araştırma önerir.

“Gerçek şu ki, şu anda, terapi bu kadar çok insan teletıp tedavisi yapıyor anlamında herkes için hemen hemen uygun olmasıdır, gönüllü kapasite bile,” dedi. “Bu, tedavi yiyemeyen insanlara yardım eden gönüllü terapistlerle iletişime geçmenizi sağlayacak COVID yardım hatlarına terapi sağlayan uygulamalardaki çok düşük ücretlerarasında değişmektedir.”

Uzanmak

Milyonlarca iş kaybedilirken, hala sürekli istihdam ı olan milyonlarca Amerikalı var.

Bu nüfus için bile, statükonun bir şekilde bozulmuş olması muhtemeldir — genellikle ofise rapor vermek yerine evden çalışmak.

Fornari, “Pek çok insan işlerinde çalışıyor, fakat gerçekten en iyi şekilde değiller.” dedi. “İnsanları trafik ışığı metaforunu kullanarak kendi işleyiş seviyelerine dikkat etmeye teşvik ediyorum. Çoğumuz en iyi olduğumuzu hissettiğimiz zaman yeşil bölgede çalışırız. Dinlenmiş, enerjik ve üretkeniz. Ama şu anda, çoğu insan muhtemelen sarı bölgede çalışıyor.”

Fornari, kırmızı bölgeye doğru sürüklenen arkadaş ve aileleri izlemenin önemini vurguladı.

“Bunlar ulaşmamız gereken insanlar. Çoğu zaman, işlevlerini yerine getiremediklerinin farkında değiller, çünkü hareket ettikleri endişe verici yolu tanımlayamayabilirler.” dedi. “Toplumda olduğu gibi, ‘Bir şey görürseniz, bir şey söyleyin’ diyoruz, kamu güvenliği açısından, insanları hem evde hem de işyerinde bunu yapmaya teşvik ediyoruz. Endişelendiğin birini görürsen, bir şey söyle.”

Buna ek olarak Saltz, bir arkadaşınızla öğle yemeği yemek mümkün olmasa bile, teknolojinin bazı boşlukları doldurmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

“İnsanlara ulaşma açısından, biriyle oturamayabilirsiniz, ancak bu, hayatınızdaki insanlarla telefonda veya görüntülü sohbet yoluyla konuşmanızı engellemez.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu