DünyaSağlık

Güncellenmiş CDC rehberlik coronavirus hava yoluyla yayılabilir kabul eder

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri coronavirus yaygın bir kişi nefes bile üretilen “solunum damlacıkları veya aerosoller gibi küçük parçacıklar yoluyla yayılabilir” demek için kendi web sitesinde rehberlik güncelledi.

“COVID-19 da dahil olmak üzere havadan virüsler, en bulaşıcı ve kolayca yayılır arasında yer alıyor,” site şimdi diyor.
Daha önce CDC sayfası, Covid-19’un daha çok yakın temas halindeki insanlar – yaklaşık 6 feet – ve “enfekte bir kişi öksürdüğünde, hapşırdığında veya konuştuğunda üretilen solunum damlacıkları yoluyla” yayıldığının düşünüldünü söyledi.
Adults with Covid-19 about 'twice as likely' to say they have dined at a restaurant, CDC study suggests
 
Covid-19 ile yetişkinler hakkında ‘iki kat daha olası’ bir restoranda yemek var demek, CDC çalışma öneriyor
Sayfa, Cuma güncellenen, hala Covid-19 en sık birbirleriyle yakın temas halinde olan insanlar arasında yayılır diyor, ve şimdi virüs “solunum damlacıkları veya küçük parçacıklar yoluyla yayMak için bilinen diyor, aerosoller gibi, enfekte bir kişi öksürür, hapşırma, şarkı söyler, konuşma veya nefes.”
Bu parçacıklar enfeksiyona neden olabilir “burun içine teneffüs, ağız, hava yolları, ve akciğerler,” diyor. “Virüsün yayılmasının ana yolu bu.”
“Damlacıklar ve hava daki parçacıklar havada asılı kalır ve başkaları tarafından nefes olabilir ve 6 metre (örneğin, koro uygulama sırasında, restoranlarda veya fitness sınıflarında) ötesinde seyahat mesafeleri olabilir artan kanıtlar var,” sayfa şimdi diyor. “Genel olarak, iyi havalandırma olmayan kapalı ortamlarda bu riski artırmak.”
CDC ayrıca kendinizi ve başkalarını koruma konusundaki bilgilerine yeni önlemler de ekledi.
How coronavirus spread from one member to 87% of the singers at a Washington choir practice
 
Coronavirus Washington korosu antrenmanında şarkıcıların %87’sine nasıl yayıldı?
Daha önce, CDC yaklaşık 6 metre “iyi sosyal mesafe” korumak, elleri yıkama, rutin temizlik ve yüzeyleri dezenfekte ve başkalarının etrafında bir maske ile ağız ve burun kapsayan önerdi.
Şimdi, “mümkün olduğunca, diğerlerinden en az 6 metre uzak durun” diyor ve insanları maske takmaya ve rutin olarak temizleyip dezenfekte etmeye yönlendirmeye devam ediyor. Ancak, aynı zamanda şimdi insanların evde kalmak ve hasta zaman izole gerektiğini söylüyor, ve “kapalı alanlarda hava mikropları azaltmaya yardımcı olmak için hava temizleyicileri kullanın.”
Maskelerin diğer önleme tedbirlerinin yerini almaması gerektiğine dikkat çekiliyor.
Güncelleme aynı zamanda asemptomatik iletim etrafında dil değiştirdi, söyleyerek “belirtileri olmayan bazı insanlar virüs yaymak mümkün olabilir” söyleyerek değişen “enfekte ama belirtileri göstermeyen insanlar başkalarına virüs yayabilir.”

Bilim adamları havadan bulaşmanın kabulü için bastırdı

Aylardır, bilim adamları havadaki viral parçacıklar aracılığıyla coronavirus bulaşma olasılığını kaydetti, ve bunu kabul etmek için sağlık kuruluşları itti.
Experts tell White House coronavirus can spread through talking or even just breathing
 
Uzmanlar Beyaz Saray coronavirus konuşma yoluyla yayılabilir hatta sadece nefes söyleyebilirim
Nisan ayında, prestijli bir bilimsel panel araştırma coronavirus hapşırma veya öksürük sadece yayılabilir gösterdi bir mektupta Beyaz Saray söyledi, ama aynı zamanda sadece konuşarak, hatta muhtemelen sadece nefes.
Harvard Halk Sağlığı Okulu eski dekanı ve NAS’ın Gelişmekte Olan Bulaşıcı Hastalıklar ve 21.
Mektupta, “Şu anda mevcut araştırmalar, [koronavirüsün] doğrudan hastaların nefes alma yoluyla üretilen biyoaerosoller yoluyla yayılabileceği olasılığını desteklemektedir.” ifadesi yer alıyor.
Ve Temmuz ayında, 239 bilim adamı Dünya Sağlık Örgütü ve diğer halk sağlığı kuruluşlarının insanların havada yüzen damlacıklardan virüsü yakalayabileceği olasılığı hakkında daha açık sözlü olmaya çağıran bir mektup yayınladı.
Coronavirus can float in air and WHO and CDC should tell people that, experts say
 
Coronavirus havada yüzebilir ve WHO ve CDC insanlara söylemek gerekir, uzmanlar söylüyorlar
Bilim adamları Clinical Infectious Diseases dergisinde yayınlanan mektupta, “Çok sayıda uluslararası ve ulusal kurumun mevcut rehberliği el yıkama, sosyal uzaklaşma ve damlacık tedbirlerini sürdürmeye odaklanıyor.” dedi.
“Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere çoğu kamu sağlığı kuruluşu, sağlık ortamlarında gerçekleştirilen aerosol üreten prosedürler dışında havadan bulaşmayı tanımaz. El yıkama ve sosyal uzaklaşma uygundur, ancak bizim görüşümüze göre, virüs taşıyan solunum mikrodropletlerinin enfekte insanlar tarafından havaya salgılanmasına karşı yeterli değildir.” diye de eklediler.
Mektup yayınlandıktan sonra, Who coronavirus bir kişiden diğerine nasıl geçirebilirsiniz ayrıntılı bir rapor yayınladı, belirli tıbbi prosedürler sırasında hava yoluyla ve muhtemelen kalabalık kapalı alanlarda hava da dahil olmak üzere.
Pazar günü, mektubun önde gelen yazarlarından biri, Donald Milton, Maryland Üniversitesi’nde çevre sağlığı profesörü virüslerin nasıl bulaştığını inceliyor, CDC’nin yeni dilinin “büyük bir gelişme” olduğunu söyledi.
CNN Health’in haftalık bültenini alın

Sonuçlar Dr Sanjay Gupta ile her Salı CNN Sağlık ekibinden almak için buraya kaydolun.

“CD’nin bilime önem verdiğini ve bilimle hareket ettiğini görmek beni çok cesaretlendirdi. Kanıtlar birikiyor.” dedi.
Bakan, Ağustos ayında yayınlanan ve bilim adamlarının hastanede havadan canlı virüs elde etmeyi tanımladıkları bir ön baskı belgesini “1,5 metreden fazla seyahat eden aerosollerin bulaşmasının açık bir sonucu olan büyük salgın raporlarına önemli bir katkı” olarak nitelendirdi.
Milton, “WHO’nun bilimdeki bu gelişmeleri kabul etme zamanı geldi.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu