Sağlık

#HighRiskCOVID19 olmak böyle bir şey.

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında
  • hashtag #HighRiskCovid19 twitter’da her yaştan bağışıklık baskılanmış insanların hikayeleri ile trend olmuştur.
  • Covid-19 geliştirmek insanların yaklaşık yüzde 20’si, Çin’den verilere göre, ciddi veya kritik vakalar var.
  • Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde zatürre gibi ciddi komplikasyonlar gelişme riski vardır.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Dünya çapında, COVID-19 komplikasyonları geliştirmek için daha yüksek bir risk altında olan insanlar seslerini duyurmak olmuştur.

Hashtag #HighRiskCovid19 viral solunum yolu enfeksiyonu için bağışıklık baskılanmış veya bir risk faktörü var – diyabet, kalp hastalığı veya akciğer hastalığı gibi her yaştan insanların hikayeleri ile Twitter’da trend olmuştur.

Koronavirüs (SARS-CoV-2) gelişir COVID-19 hastalığı olsun insanların büyük çoğunluğunda oldukça hafiftir. Ama neredeyse Yüzde 20Güvenilir Kaynak COVID-19 almak olanlar çok daha ciddi bir hastalık gelişebilir ve ciddi komplikasyonlar bir dizi deneyim.

İşte bu yüzden bağışıklık sistemi zayıf olanlar için risk daha da yüksektir ve yardımcı olmak için neler yapabileceğinizi:

Bağışıklık sistemi baskılanmış olanların riski

Bağışıklık sistemi zayıf lamış, bağışıklık baskılayıcı ilaçlar alan nakil insanları, 60 yaşın üzerindeki insanlar, kemoterapi gören kanserli kişiler ve diyabet, akciğer hastalığı veya kistik fibrozis gibi kronik hastalığı olanlar da dahil olmak üzere, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilecek çok çeşitli durumlar vardır.

Bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişiler, bağışıklık sistemi COVID-19 gibi hastalıklarla mücadele etmek için yeterince güçlü değildir, çünkü daha ciddi bir hastalık veya zatürregibi komplikasyonlar geliştirme riski var.

“Birisi bağışıklık baskılanmış olması durumunda, onların bağışıklık sistemi yavaşladı ve diğer şeyleri tanıma da agresif değildir, virüs ve bakterilerden dış enfeksiyonlar gibi,” Dr David Mulligan, Yale Tıp için organ nakli cerrahisi ve immünoloji şefi ve UNOSbaşkanı , Healthline söyledi.

Allyson, Kuzey Virginia’dan 20 yaşında, Wegener hastalığı denen nadir bir otoimmün hastalığı var.

Hastalık hücrelerinin saldırmasına ve kan damarlarını alevlendirmesine neden oluyor ve bu da organ fonksiyonlarına zarar verebilir. Allyson bağışıklık baskılayıcıları alıyor, ki o da diyor ki, “bağışıklık sistemimin gücünün alçaltılmasına neden oluyor.”

Yıllar geçtikçe, hastalık sinüs sistemi ile birlikte böbrek ve solunum sistemini de bozdu.

Aynı zamanda sadece COVID-19 gelişmekte değil, aynı zamanda daha şiddetli belirtiler yaşıyor daha yüksek bir risk onu koyar.

Mulligan, “Tedavi etmek için ilaçlarımız olmayan yeni virüsler olduğunda ve enfeksiyonlara karşı korumak veya bu tür enfeksiyonlara karşı direnç sağlamak için yerleşik bir bağışıklık sistemimiz olmadığında, COVID-19 gibi yeni virüs daha agresif olabilir ve daha ciddi bir etkiye sahip olabilir.” dedi.

Virüsten daha fazla etkilenenler büyük olasılıkla yoğun bakım ve vantilatör şiddetli belirtileri olan insanlara oksijenlenme korumak için ihtiyacınız olacak, Dr Jeffrey Lindergöre , Genel İç hastalıkları ve geriatri Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi ve Northwestern Tıp birincil bakım hekimi başkanı.

Bastırılmış bir bağışıklık sisteminin başka bir sonucu virüs çoğalabilir ve daha kolay çoğalabilir. Mulligan’a göre bu durum virüsün daha fazla bağışıklık sistemi içinde yaşamasına neden oluyor ve bu da virüsü diğer insanlara yayma olasılığını artırıyor.

Bağışıklık sistemi baskılanan herkes COVID-19 ile ciddi komplikasyonlara yol alacaktır.

Linder, “Farklı kişilerde çılgınca farklı sunumlar gibi görünen bir şey olabilir ve bunun neden olduğu biraz belirsiz.” dedi.

Linder, sık sık soğuk algınlığı ve grip neden virüslerde bu varyasyon görmek, Linder ekledi. Birçok immünsupresif bireyler hafif bir enfeksiyon olacak ve evde kurtarmak mümkün olacak.

Bu virüsü daha önce hiç görmedik ve araştırmacılar hala bağışıklık sisteminin virüse tam olarak nasıl tepki verdiğini anlamaya çalışıyorlar.

Zor zamanlarda, bunu anlayan ve zihinsel sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek uzmanlara başvurabilmeniz gerekir. Senin için buradayız.

 

Bağışıklık sistemi zayıf olanlar şu anda anlaşılabilir bir şekilde gerginler.

İskoçya’nın Glasgow kentinde 26 yaşındaki Kirsty Muir’in otoimmün hepatiti var ve 2013 yılında karaciğer nakli nedeniyle bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanıyor.

COVID-19 için risk altında olmayan bazı insanların, komplikasyon gelişme riski yüksek birini tanımadıkları sürece salgını ciddiye almayacaklarından endişeleniyor.

Muir Healthline’a verdiği demeçte, “Daha önce yoğun bakımünitesinde solunum cihazına bağlı olarak komadaydım ve oraya tekrar varmak ve muhtemelen uzun süreli akciğer hasarı veya ölmekten gerçekten korkuyorum.” dedi.

Kirsty, risk altındaki insanları korumak için paylaşılan tüm yönergeleri takdir ediyor, ancak “insanların kaybetmeyi umursamadığı tek kullanımlık bir baş belası grubunda olmak gibi” hissedebileceğimi söylüyor.

O büyük ve risk altındaki bireyler etrafında endişe küçümsemek çoğu insan da enfeksiyonun hafiflik vurgulayan yorum online okudum.

Kirsty gibi Allyson da bazı insanların COVID-19’u daha ciddiye almasını istiyor. Dünyanın dört bir yanındaki gençler hala restoranlara ve barlara gidiyorlar – ciddi bir şekilde hastalanamasalar da, yine de bunu başkalarına iletebilirler.

Allyson şimdilik virüse maruz kalma şansını azaltmak için elinden geleni yapıyor.

Allyson, “Beni yanlış anlama, bu benim gibi biri için çok korkutucu bir zaman ama yapabileceğim her şeyi yaptığımı bilerek sakin bir yaklaşım sergilemeye çalışmak gerçekten yapabileceğim tek şey.” dedi.

Protecting people with immunosuppression 

The CDC ÖnerirGüvenilir Kaynak tüm insanların diğerlerinden 1.80’lik mesafeyi korumanın zor olduğu halka açık yerlerde bez yüz maskeleri taktığını. Bu belirtiler veya virüs sözleşmeli var bilmiyorum insanlar dan virüsün yayılmasını yavaşlatmak yardımcı olacaktır. Bez yüz maskeleri fiziksel uzaklaştırma uygulamasıdevam ederken giyilmelidir. Evde maske yapmak için talimatlar bulunabilir BuradaGüvenilir KaynakOlarak devam edin.
Not: Sağlık çalışanları için cerrahi maskeler ve N95 solunum cihazları nın rezerve edilmesi çok önemlidir.

Mulligan ve ekibi bağışıklık sistemi baskılanmış organ nakli hastalarını korumak için çok çalışıyor.

Genellikle viral enfeksiyonların etkisini azaltmak ve bakteriyel enfeksiyon riskini azaltmak için antibiyotik reçete konum. Mulligan, “Bu ömür boyu süren bir süreç ve nakil sonrası hastaları her zaman enfeksiyoniçin izliyoruz.” dedi.

İnsanların şu anda yapabileceği en önemli şey evde kalmak ve diğerlerinden yaklaşık 6 metre lik bir mesafe tutmaktır.

Mulligan, bunun büyük grup buluşmaları ve daha küçük grupbuluşmalarıyla da ilgili olduğunu söylüyor- amaç, başkalarını kazara öksürebileceğimiz veya hapşırabileceğimiz herhangi bir şeye maruz bırakmaktan kaçınmaktır, diyor.

Linder, “COVID-19’da daha iyi bir şekilde ele alınana kadar sosyal uzaklaşma şu anda kilit nokta.” dedi.

Sık sık el yıkama ve ağızlarımıza, gözlerimize ve burunlarımıza dokunmaktan kaçınmak da yayılmasını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Sonunda, COVID-19 aktivitesi durulacak. Ama şimdilik, birkaç kolay adım bağışıklık baskılanmış olanlar için uzun bir yol olabilir ve yayılmasını en aza indirmek için çevrelerindekigüven.

Kristy, “Bence insanlar bir şeyler ters gidene kadar sağlıklarını hafife alıyorlar ve kimse de ciddi bir hastalık istemiyorsunuz.” dedi. “Neden insanların böyle korkunç bir şey yaşamasını önlemek için küçük bir geçici fedakarlık yapmak değil mi?”

Sözün özü

Dünya çapında, immünsuprese olan ve COVID-19 komplikasyonları geliştirmek için daha yüksek bir risk altında olan insanlar seslerini duyurmak olmuştur. Bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar da virüsle mücadele etmek mümkün değildir – ayrıca, virüs daha kolay başkalarına iletmek için yapar kendi sisteminde birden fazla daha kolay olabilir.

Sosyal uzaklaştırma hala enfeksiyon riski daha yüksek olanlar korumak için bir numaralı yoludur. Bu küçük bir adım ama bağışıklık sistemleri zayıflamış insanlar COVID-19 yayılmasını azaltmak için başkalarına güveniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu