Yaşam Tarzı

Coronavirus Hastalığı (COVID-19) tedavisi

COVID-19, Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde patlak verdikten sonra ortaya çıkan yeni bir koronavirüsün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır.

İlk salgından bu yana, SARS-CoV-2 olarak bilinen bu coronavirus, dünya çapında birçok ülkeye yayıldı. Dünya çapında milyonlarca enfeksiyondan sorumlu olan bu da yüz binlerce ölüme neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri en çok etkilenen ülkedir.

Henüz, yeni coronavirus karşı aşı yok. Araştırmacılar şu anda bu virüs için özel bir aşı oluşturma üzerinde çalışıyoruz, covid-19 için potansiyel tedaviler in yanı sıra.

Hastalık daha yaşlı yetişkinlerde ve altta yatan sağlık koşulları olanlarda belirtilere neden olma olasılığı daha yüksektir. COVID-19 deneyimi belirtileri geliştirmek çoğu kişi:

  • Ateş
  • Öksürük
  • nefes darlığı
  • Yorgunluk

Daha az yaygın belirtiler şunlardır:

  • titreme, veya tekrarlanan sallayarak olmadan
  • Baş ağrısı
  • tat veya koku kaybı
  • Boğaz
  • kas ağrıları ve ağrıları

COVID-19 için mevcut tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin, ne tür tedaviler araştırılmaktadır, ve belirtiler gelişirse ne yapmanız gerektiğini.

Yeni coronavirus için ne tür bir tedavi yöntemi mevcuttur?

Şu anda COVID-19 geliştirmeye karşı bir aşı yoktur. COVID-19 bakteriyeldeğil viral bir enfeksiyon olduğu için antibiyotikler de etkisizdir.

Semptomlarınız daha şiddetliyse, doktorunuz veya hastanede destekleyici tedaviler verilebilir. Bu tür bir tedavi şunları içerebilir:

  • dehidratasyon riskini azaltmak için sıvılar
  • bir ateş azaltmak için ilaç
  • daha ciddi vakalarda ek oksijen

COVID-19 nedeniyle kendi başına nefes almakta zorlanan kişiler solunum cihazına ihtiyaç duyabilirler.

Etkili bir tedavi bulmak için neler yapılıyor?

The CDC ÖnerirGüvenilir Kaynak tüm insanların diğerlerinden 1.80’lik mesafeyi korumanın zor olduğu halka açık yerlerde bez yüz maskeleri taktığını. Bu belirtiler veya virüs sözleşmeli var bilmiyorum insanlar dan virüsün yayılmasını yavaşlatmak yardımcı olacaktır. Bez yüz maskeleri fiziksel uzaklaştırma uygulamasıdevam ederken giyilmelidir. Evde maske yapmak için talimatlar bulunabilir BuradaGüvenilir KaynakOlarak devam edin.
Not: Sağlık çalışanları için cerrahi maskeler ve N95 solunum cihazları nın rezerve edilmesi çok önemlidir.

COVID-19 için aşılar ve tedavi seçenekleri şu anda tüm dünyada araştırılmaktadır. Bazı ilaçlar hastalığı önlemek veya COVID-19 belirtileri tedavisinde etkili olma potansiyeline sahip olabilir bazı kanıtlar var.

Ancak, araştırmacılar gerçekleştirmek gerekir randomize kontrollü çalışmalarGüvenilir Kaynak potansiyel aşılar ve diğer tedaviler kullanılabilir hale gelmeden önce insanlarda. Bu işlem birkaç ay veya daha uzun sürebilir.

Sars-CoV-2’ye karşı koruma ve COVID-19 semptomlarının tedavisi için şu anda araştırılan bazı tedavi seçenekleri aşağıda verilmiştir.

Remdesivir

Remdesivir deneysel bir geniş spektrumlu antiviral ilaç aslında Ebola hedef için tasarlanmıştır.

Araştırmacılar remdesivir son derece roman coronavirus mücadelede etkili olduğunu bulduk izole hücrelerGüvenilir Kaynak.

Bu tedavi henüz insanlarda onaylanmamıştır, ancak bu ilaç için iki klinik çalışmalar Çin’de uygulanmıştır. Bir klinik çalışma da son zamanlarda ABD’de FDA tarafından onaylandı.

Klorokin

Klorokin sıtma ve otoimmün hastalıklarla savaşmak için kullanılan bir ilaçtır. Daha fazla kullanımda. 70 yılGüvenilir Kaynak ve güvenli olarak kabul edilir.

Araştırmacılar bu ilacın test tüpleri yapılan çalışmalarda SARS-CoV-2 virüsü mücadelede etkili olduğunu keşfettiler.

En azından. 10 klinik çalışmaGüvenilir Kaynak şu anda yeni coronavirus mücadele için bir seçenek olarak klorokin potansiyel kullanımı arıyoruz.

Lopinavir ve ritonavir

Lopinavir ve ritonavir Kaletra adı altında satılır ve HIV tedavisi için tasarlanmıştır.

Güney Kore’de, 54 yaşındaki bir adam bu iki ilaç bir arada verildi ve bir vardı önemli azalmaGüvenilir Kaynak coronavirus onun seviyelerinde.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, Kaletra’yı diğer ilaçlarla birlikte kullanmanın yararları olabilir.

APN01

Bir klinik deneme yakında Çin’de yeni coronavirus mücadele için APN01 adlı bir ilacın potansiyelini incelemek için başlamak için ayarlanır.

APN01’i ilk olarak 2000’li yılların başında geliştiren bilim adamları, ACE2 adı verilen belirli bir proteinin SARS enfeksiyonlarında yer aldığını keşfettiler. Bu protein aynı zamanda solunum sıkıntısı nedeniyle yaralanma akciğerleri korumaya yardımcı oldu.

Son araştırmalara göre, 2019 coronavirus, SARS gibi, aynı zamanda insanlarda hücreleri enfekte ACE2 proteini kullanır.

Randomize, çift kollu deneme 1 hafta boyunca 24 hasta üzerinde ilacın etkisi bakacağız. Deneye katılanların yarısına APN01 ilacı, diğer yarısına ise plasebo verilecek. Sonuçlar cesaret verici ise, daha büyük klinik çalışmalar yapılacaktır.

Favilavir

Çin COVID-19 belirtilerini tedavi etmek için antiviral ilaç favilavir kullanımını onayladı. İlaç başlangıçta burun ve boğaz iltihabı tedavi etmek için geliştirilmiştir.

Çalışmanın sonuçları henüz açıklanmadı rağmen, ilaç sözde 70 kişilik bir klinik çalışmada COVID-19 belirtileri tedavisinde etkili olduğu gösterilmiştir.

HEALTHLINE KAYNAKLAR
Bunu atlatana kadar desteğimize güven.

Zor zamanlarda, bunu anlayan ve zihinsel sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek uzmanlara başvurabilmeniz gerekir. Senin için buradayız.

DEVAMINI OKU
COVID-19 belirtileriniz olduğunu düşünüyorsanız ne yapmalısınız?

SARS-CoV-2 enfeksiyonu olan herkes hasta hissetmez. Bazı insanlar bile virüs sözleşme ve belirtiler geliştirmek olmayabilir. Belirtiler olduğunda, genellikle hafiftirler ve yavaş yavaş ortaya çıkma eğilimindedirler.

COVID-19 yaşlı yetişkinlerde ve altta yatan sağlık sorunları olan kişilerde daha ciddi belirtilere neden gibi görünüyor, kronik kalp veya akciğer koşulları gibi.

COVID-19 belirtileriniz olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki protokole uyun:

  1. Ne kadar hasta olduğunu ölç. Coronavirüs ile temas etme ihtimalinizin ne kadar yüksek olduğunu kendinize sorun. Salgın olan bir bölgede yaşıyorsanız veya yakın zamanda yurtdışına seyahat ettiyseniz, maruz kalma riskiniz artmış olabilir.
  2. Doktorunuzu arayın. Hafif semptomlarınız varsa, doktorunuzu arayın. Virüsün bulaşmasını azaltmak için, birçok klinik insanları bir kliniğe gelmek yerine canlı sohbeti aramaya veya kullanmaya teşvik ediyor. Doktorunuz semptomlarınızı değerlendirecek ve test edilmeniz gerekip gerekmeyeceğini belirlemek için yerel sağlık yetkilileri ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ile birlikte çalışacaktır.
  3. Evde kal. EĞER COVID-19 veya viral enfeksiyon başka bir tür belirtileri varsa, evde kalmak ve bol dinlenme olsun. Diğer insanlardan uzak durmaya ve içme gözlüğü, mutfak eşyaları, klavye ve telefon gibi öğeleri paylaşmaktan kaçındınız.
Tıbbi bakıma ne zaman ihtiyacın var?

Hakkı -nda Yüzde 80Güvenilir Kaynak insanların hastaneye yatış veya özel tedavi gerek kalmadan COVID-19 kurtarmak.

Eğer sadece hafif belirtileri ile genç ve sağlıklı iseniz, doktorunuz büyük olasılıkla evde kendinizi izole etmek ve evde başkalarıyla temas sınırlamak için size tavsiye edecektir. Muhtemelen dinlenmek için tavsiye edilir, iyi sulu kalmak, ve yakından belirtileri izlemek için.

Eğer büyük bir yetişkin iseniz, herhangi bir altta yatan sağlık koşulları, ya da tehlikeye bağışıklık sistemi varsa, en kısa sürede herhangi bir belirti fark olarak doktorunuza başvurun emin olun. Doktorunuz eylem en iyi ders size tavsiyelerde bulunacaktır.

Eğer semptomlarınız evde bakım ile kötüleşirse, derhal tıbbi bakım almak önemlidir. Yerel hastanenizi, kliniğinizi veya acil bakımı nızı arayarak içeri geleceğinizi bildirin ve evden çıktıktan sonra yüz maskesi takın. Ayrıca acil tıbbi yardım için 911’i arayabilirsiniz.

CORONAVIRUS GÜNCELLEMELERİ
COVID-19 salgınının zirvesinde kalın

Size yeni coronavirus ve Healthline en iyi sağlık haberleri hakkında en son gelişmeleri e-posta göndereceğiz, günlük.

Coronavirus enfeksiyonu önlemek için nasıl

Roman coronavirus öncelikle kişiden kişiye iletilir. Bu noktada, enfekte önlemek için en iyi yolu virüse maruz kalmış insanların etrafında olmaktan kaçınmaktır.

Ayrıca, göre CdcGüvenilir Kaynak, enfeksiyon riskini azaltmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

  • Ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suile iyice yıkayın.
  • Sabun yoksa en az yüzde 60 alkol ile el dezenfektanı kullanın.
  • Yakın zamanda ellerinizi yıkamadığınız sürece yüzünüze dokunmaktan kaçının.
  • Öksüren ve hapşıran insanlardan uzak durun. CDC hasta gibi görünen herkesten en az 6 metre uzakta durmanızı önerir.
  • Kalabalık alanlardan mümkün olduğunca kaçının.

Yaşlı yetişkinler enfeksiyon riski en yüksek olan ve virüs ile temas önlemek için ekstra önlemler almak isteyebilirsiniz.

Sözün özü

Şu anda, sars-cov-2 olarak da bilinen yeni coronavirus’tan sizi koruyacak bir aşı yok. CoVID-19 semptomlarını tedavi etmek için onaylanmış özel ilaçlar da yoktur.

Ancak, dünya çapında araştırmacılar potansiyel aşı lar ve tedaviler geliştirmek için çok çalışıyoruz.

Bazı ilaçların COVID-19 semptomlarını tedavi etme potansiyeline sahip olabileceğine dair yeni kanıtlar var. Bu tedavilerin güvenli olup olmadığını belirlemek için daha büyük ölçekli testler gereklidir. Bu ilaçların klinik çalışmalar birkaç ay sürebilir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu