Dünya

Grip Bir Toll taking, Pediatrik Ölümler Hit 17-Year High

  • Kuzey ve batı eyaletleri şu anda ağır darbe alıyor.
  • Şu anda grip B türü ülke çapında en sık ortaya çıkmaktadır.
  • CDC grip ile ilgili pediatrik ölümlerin yüksek sayıda duyurdu.

Sağlık uzmanları, ABD’nin son yılların en kötü grip mevsimlerinden birine hazırlanıyor olabileceğini öngörüyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Cuma günü şimdiye kadar bu sezon 32 pediatrik ölüm ler olduğunu bildirdi. Bu, CDC’nin 17 yıl öncegrip sayılarını izlemeye başlamasından bu yana çocuklarda gördüğümüz en büyük grip ölümleri.

Bu, yıllardır bu noktada gördüğümüz en grip kaynaklı ölümler, ama bu büyük ölçüde bu yıl daha erken bir başlangıç nedeniyle. (Perspektif içine koymak için, geçen yıl bu zamanda, sadece 16 pediatrik ölümolmuştu .)

Pediatrik ölümlerin çoğu influenza B ile bağlantılı olmuştur – bir gerginlik küçük çocuklar özellikle duyarlıdır. Şimdi, influenza A ivme kazanıyor gibi görünüyor, bu grip sezonu beklenenden daha şiddetli olacak riskini yükselterek.

Toplamda, grip en az 9,7 milyon vaka olmuştur, en az 87,000 grip ile ilgili hastaneye yatış, ve 12.000 kadar ölüm, CDCgöre .

Kırk altı eyalet artı Porto Riko şu anda yaygın grip aktivitesi yaşıyor, gerginlik ve görülme sıklığı türü bölgeden bölgeye farklılık gösterse de.

“Aralık ayı ortasından bu yana, grip aktivitesi gerçekten kadar rampalı vardır,” Marie-Louise Landry, MD, Bir Yale Tıp bulaşıcı hastalık uzmanı ve Yale Klinik Viroloji Laboratuvarı direktörü söyledi. “Dört grip suşları dolaşan, ama şimdiye kadar A / H1 ve B / Victoria daha yaygın olmuştur.”

Aşı mükemmel değil, ama yardımcı oluyor

Grip aşısı hiçbir zaman mükemmel değildir – grip suşları mutasyona uğrayıp her yıl değişir, bu yüzden aşının her grip değişimini başarıyla hedeflemesi imkansızdır.

Uzmanlar da biz genellikle daha fazla grip B / Victoria vakaları görüyoruz – kapsamlı bu yılki aşıkapsamında olmayan bir suş .

“Sezonun başlarında iken, grip A / pdmH1 ve influenza B / Yamagata tüm dolaşan suşları şimdiye kadar aşı suşları benzer olmuştur, ancak grip B / Victoria suşları yüzde 58 ve grip A / H3 test sadece yüzde 34 aşı suşları eşleşti,” Dr Landry Healthline söyledi.

Sağlık yetkilileri de hala bu tahminler üzerinde çalışıyor, bu yüzden büyük olasılıkla sezon ilerledikçe biraz değişecek.

“İdeal olarak, bu sayı mümkün olduğunca yüksek olmalıdır, ama genellikle grip ile virüs genetik virüs ile tam bir eşleşme uzak sürüklenebilir,” Amesh Adaljadedi , MD, Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Güvenliği Merkezi’nde bir bulaşıcı hastalık hekimi ve kıdemli bilim adamı.

Aşı en baskın suşu (B / Victoria) ile işareti biraz özledim gibi görünüyordu çünkü, Amerika Birleşik Devletleri daha fazla insan grip bu tür aşağı gelmeye devam görebilirsiniz.

Yani, bu suşları sözleşme yapsanız bile, aşı uzunluk ve semptomların şiddetini azaltacaktır söyledi.

Certain strains are worse in certain areas

Dört suş (A, B, C ve D) şu anda dolaşımda, ancak farklı suşları ülkenin çeşitli bölgelerinde daha çarpıcı gibi görünüyor.

Genel olarak, B ve A suşları benzer bir hastalığa neden: yorgunluk, öksürük, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, titreme, ve ateş.

2014’te yapılan bir çalışmada, influenza A veya B’li yetişkinlerin aynı uzunlukta hastanede kalış sürelerinin ve benzer ölüm ve yoğun bakım kabul oranlarının olduğu bulunmuştur.

Ancak, B / Victoria – biz ABD’de görüyoruz baskın gerginlik – çocuklarda daha ciddi bir hastalığa neden olduğu düşünülmektedir. Aslında, 2016 yılında yapılan bir çalışmada grip B’nin 16 yaş ve altındaki çocuklarda ölüme neden olma olasılığının daha yüksek olduğu bulunmuştur.

Landry, “Ulusal düzeyde, influenza B alışılmadık olan influenza A’dan daha fazla, ancak baskın virüs ülkenin bölgesine, hastanın yaşına ve kişinin hastaneye yatırılacak kadar hasta olup olmadığına göre değişiklik gösterebilir.” dedi.

B suşları Teksas, Louisiana, Alabama ve Gürcistan da dahil olmak üzere Güney eyaletlerinde hakim vardır. Virginia ve Pennsylvania arasındaki bölgede de b suşları ile bağlantılı daha fazla hastalık görüyor.

Ama diğer alanlarda – Carolinas ve Kuzeydoğu gibi – A gerginlik daha görüyoruz.

Nebraska, Iowa, Illinois ve Indiana da dahil olmak üzere bazı Ortabatı eyaletleri de daha fazla A suşu vakası rapor ediyor.

Dr. Adalja’ya göre, grip mevsiminin en kötüsü hala yolda olabilir.

“Henüz zirveye ulaşmadığımız için gribin aktivitede artmaya devam etmesini bekliyorum.” diyen Adalja, bugüne kadar görülen hızlanma oranı göz önüne alındığında grip sezonunun bu yıl normalden daha erken doruğa ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Grip mevsimi genellikle Şubat ayında zirve yapmakla birlikte, sağlık yetkilileri bunun aralık ve şubat ayları arasında büyük olasılıkla doruğa ulaşacağını söylüyorlar. (Bir Yüzde 40 şansGüvenilir Kaynak zaten doruğa ulaştı ve Ocak ayında zirveye ulaşacağını yüzde 35 şans.)

Henüz aşılanmamış kişiler bunu şimdi yapmayı öncelik haline getirmelidir.

“Daha çok hafta mız olduğu için aşı olmak için çok geç değil. Grip aşısı her zaman grip ve potansiyel olarak ciddi komplikasyonları önlemek için en iyi yoldur, “CDC bir aşı yeri www.vaccinefinder.orgbulunabilir kaydetti, bir açıklamada.

Sözün özü

Orada grip en az 9.7 milyon vaka, en az 87.000 grip ile ilgili hastaneye yatış ve 12.000 kadar ölüm, CDCgöre olmuştur.

B / Victoria yılın bu zamanı için alışılmadık ülke genelinde en baskın grip türü, ama farklı bölgelerde farklı suşları görüyoruz.

Grip aşısı olmak için hala çok geç değil, ki bu da en iyi savunma hattınız olmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu