Yiyecekler

Coronavirus: DSA yeni enfeksiyonlarda günlük rekor artış rapor ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni coronavirus enfeksiyonlarının sayısında bir günlük rekor bir artış kaydetti ve 24 saat içinde 307.930 kişi rapor etti.

Kuruluş, ölümlerin 5 bin 500’den fazla artarak dünya toplamının 917 bin 417’ye çıktığını belirtti.

Enfeksiyonlarda en büyük artışlar Hindistan, ABD ve Brezilya’da bildirilmiştir.

Dünya çapında 28 milyondan fazla doğrulanmış vaka olmuştur, bunların yarısı Amerika’da olmuştur.

Yeni vakalar için bir önceki bir günlük rekor, WHO’nun 306 bin 857 yeni enfeksiyon bildirdiği 6 Eylül’de gerçekleşti.

Vakalar en dik olarak nerede yükseliyor?

WHO’ya göre,Hindistan Pazar günü 94.372 yeni vaka rapor etti ve onu 45.523 ile ABD ve 43.718 ile Brezilya izledi.

ABD ve Hindistan’da 1.000’den fazla yeni ölüm kaydedilirken, Brezilya son 24 saat içinde 874 kişinin Covid-19’a bağlı hastalıktan öldüğünü açıkladı.

Hindistan, ABD’nin ardından dünyada en çok doğrulanan ikinci vaka sayısına sahip. Geçen hafta Ağustos ayında yaklaşık iki milyon Covid-19 vakabildirdi , salgın başladığından bu yana dünyanın en yüksek aylık sayım.

Charts shows daily cases and deaths in India are still rising

Resmi verilere gününden çıkışta, ülkede günde ortalama 64 bin vaka günügüzdeki ortalama gün vakaya güçlük oranı Temmuz ayındaki ortalama günlük vakalara% 84′ lük Ölü sayısı Eylül başından bu yana her gün 1.000’e ulabildi.

Brezilya dört milyondan fazla vaka, dünyanın üçüncü en yüksek kaydetti. Şimdiye kadar yaklaşık 131.000 ile Latin Amerika’da ölümlerin en yüksek sayıda vardır.

ABD, dünyanın toplam coronavirus vakası sayısının neredeyse dörtte birini kaydetti – altı milyondan fazla. Şirket Temmuz ayında günlük vaka sayısında bir artış görmesine karşın, o tarihten bu yana rakamlar düştü.

ABD, 194.000’den fazla ölümle covid-19’dan dünyanın en yüksek kayıtlı ölüm bilançosuna sahip.

Başka bir yerde durum nedir?

Avrupa’daki ülkeler, virüsün yeniden canlanacağı korkusuyla günlük vaka sayısında artış kaydediyorlar.

Local lockdowns have been imposed in the worst-affected regions, and there have been renewed appeals for people to wear face coverings and follow social distancing rules.

Line chart shows cases rising in European countries - the rise is steepest in Spain and France
Presentational white space

Virüsün yeniden canlanmasına neden olan diğer ülkeler arasında Peru, İsrail, Güney Kore ve Avustralya yer alıyor.

Pazar günü, Avustralya’ nın Victoria eyaletinde polis 70′ ten fazla göstericiyi evde kalma talimatını kaçırmaktan tutukladı. Sosyal medya gruplarının salgınla ilgili komplo teorileri paylaşmaları tarafından desteklenen Melbourne kentinde ki protestoya yaklaşık 250 kişi katıldı.

Victoria, Vakaların %75’ini ve ölümlerin %90’ını oluşturan Avustralya’daki salgının merkez üssü oldu.

Başbakan Jacinda Ardern Pazartesi günü yaptığı açıklamada, komşu Yeni Zelanda’nın 21 Eylül’de en büyük Auckland kenti dışında koronavirüs kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu.

Ülke coronavirus içeren büyük bir başarı elde etti, ancak yeni enfeksiyonlar bir dizi tespit edildikten sonra geçen ay Auckland kısıtlamalar empoze edildi.

Bu arada İsrail, coronavirus vakaları artmaya devam ederken ülke çapında yeni bir tecrit uygulayacak. Yetkililer, zorlu kısıtlamaların Cuma günü yürürlüğe gireceğini ve En az üç hafta süreceğini söylediler.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, İsrail’de 153 binden fazla doğrulanmış enfeksiyon ve Covid-19’dan 1.108 ölüm meydana geliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu