İş

Bir Pesco-Akdeniz Diyet ve Aralıklı Oruç Kalp Yardımcı Olabilir

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında

Deniz ürünleri ve aralıklı oruç açısından zengin bir diyet kalbinize yardımcı olabilir. Getty Görüntü
  • Yakın zamanda yapılan bir çalışma pesco-Akdeniz diyeti, aralıklı açlık ile kombine edildiğinde, kalp hastalığı riskini azaltabilir gösterir.
  • Diyet bitkiler, fındık, kepekli tahıllar, sızma zeytinyağı ve balık veya deniz ürünleri yeme içerir.
  • Bir kişinin yediği kırmızı et, süt ve yumurta miktarını sınırlar.

Kalp hastalığı Amerika Birleşik Devletleri’nde en sık görülen hastalıklardan biridir, ve aynı zamanda en ölümcül biri olmak olur.

Diyet kalp sağlığını belirleyen en büyük faktörlerden biridir, ve Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi’nde yayınlanan yeni bir çalışma, özellikle pesco-Akdeniz diyeti, aralıklı açlık ile birlikte kalp hastalığı riskini azaltabilir gösterir.

Kalp hastalığı önde gelen ölüm nedeniGüvenilir Kaynak Amerika Birleşik Devletleri’nde yetişkinler arasında – 1 Amerika’da her 4 ölüm kalp hastalığı ile ilgili, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) göre.

Why this is a heart-healthy diet

Pesco-Akdeniz diyeti bitkiler, fındık, kepekli tahıllar, sızma zeytinyağı ve balık veya deniz ürünleri açısından zengin bir diyettir. Süt ürünleri ve yumurta miktarını da sınırlar.

Araştırma kalp hastalığı için daha düşük bir risk ile bu özel diyet ilişkili, diyabet, bilişsel gerileme, depresyon, ve bazı kanserler.

Pesco-Akdeniz diyet yüksek yoğunluklu lipoprotein vurgular olmasıdır (HDL) kolesterol (aka “iyi” kolesterol), düşük yoğunluklu lipoprotein üzerinde (LDL) kolesterol (aka “kötü” kolesterol).

Beş prospektif diyet çalışmaları bir meta-analiz, pescatarian diyet, normal et yeme diyet ile karşılaştırıldığında, yüzde 34 daha düşük bir koroner arter hastalığı mortalite oranı ile sonuçlandı bulundu.

“Pesco-Akdeniz diyet protein birincil kaynağı olarak balık ve / veya deniz ürünleri vurgular, yanı sıra bitkilerin yeterli alımı tavsiye, fındık, ve sızma zeytinyağı,” Dr Anjali Duttadedi , kardiyolog, NewYork-Presbiteryen Tıp Grubu Queens, New York.

“B12 vitamini, D vitamini ve kalsiyum gibi bu diyetlerde ana besinlerin bazıları da metabolik sendrom ve buna karşılık, kalp hastalığı insidansında azalma ile ilişkilidir.”

“Diğer diyetler ile karşılaştırıldığında, daha Akdeniz merkezli diyet kalori, sodyum, şeker ekledi ve doymuş yağ daha düşük olabilir,” Nicole Roachdedi , kayıtlı diyetisyen, Lenox Hill Hastanesi.

“Akdeniz diyeti işlenmiş gıdalarda daha düşüktür. Akdeniz merkezli bir diyet izleyerek, bir olumlu faydalar görmek bekleyebilirsiniz, dahil, ama sınırlı değildir, iyi kolesterol arttı, kötü kolesterol azaldı, kan basıncını düşürdü. Akdeniz diyetinde oftentimes, kilo kaybı da görülür.”

Dutta fındık açısından zengin bir diyet protein önemli bir kaynak sağlar ekledi, aynı zamanda insülin duyarlılığını artırırken, vasküler reaktivite, ve inflamasyon bir azalma.

Sızma zeytinyağı yıllardır çalışılmaktadır. Bu ldl kolesterol düzeylerini düşürmek için yeteneği nedeniyle tavsiye edilir, hangi kardiyovasküler hastalık riskini önemli ölçüde düşürebilir.

Balık ve deniz ürünleri tüketimi, kızartılmış değil, omega-3 yağ asitleri zengin bir kaynağa ek olarak protein sağlıklı bir alternatif kaynağı sağlayarak kalp hastalığı azaltmak için inanılmaktadır.

“Bir Pesco-Akdeniz diyetkesinlikle işlenmiş gıdalardan hayvansal protein aşırı güvenen tipik Amerikan diyet üzerinde ileriye doğru büyük bir adımdır,” Dr Michael E. Ford, Hudson Vadisi’nde NewYork-Presbiteryen Tıp Grubu’nda bir dahiliyeci söyledi.

“Pesco-Akdeniz diyeti tipik Amerikan diyetinden daha üstündür. Ve gerçek bir bütün gıda bazlı bitki diyet daha fazla insan için sürdürülebilir bir diyet olabilir ölçüde, bu temelde tavsiye edilebilir.”

How intermittent fasting can help

Ama araştırma burada bitmiyor.

Çalışma, Pesco-Akdeniz diyetinin aralıklı oruçla birleştirilmesinin kalp hastalığı riskini azaltma açısından en iyi sonuçları sağladığını ortaya koydu.

Aralıklı oruç günlük veya haftalık belirli bir zaman penceresinde kalori alımını sınırlayan bir uygulamadır.

Bu uygulamayı takip eden kişiler genellikle her gün 8 ila 12 saat arasında tüm yemeklerini yerler veya hafta boyunca çok düşük kalori alımı olan günler geçiriyorlar.

Çalışmalar inflamasyon azaltılmasıile aralıklı açlık bağlantılı var , diyabet ve multipl skleroz gibi hastalıklara yol açabilir bir durumdur.

“Aralıklı açlık ile Pesco-Akdeniz diyet eşleştirme faydalarından biri, genellikle ek şeker, sodyum büyük miktarda içeren paketlenmiş aperatif gıdalar üzerinde sürekli otlatma aksine gerçek gıdalar ve farklı yemek süreleri odaklanarak teşvik olduğunu, ve doymuş yağlar, hangi negatif sağlık sonuçları ile bağlantılı,” Arielle Lebendedi , MS, NYU Langone Sağlık kayıtlı diyetisyen.

Leben, “Aralıklı oruç herkesin tavsiye edilemediğini ve kilo kaybı için kalori kısıtlaması olmaktan daha etkili olduğunun kanıtlanmadığını belirtmek önemlidir.” dedi.

“Ancak kan basıncını artırarak kardiyovasküler sağlık geliştirilmiş önermek için araştırmalar var, glikoz metabolizması, ve inflamasyon.”

Aynı zamanda bir strateji kilo kaybıGüvenilir Kaynak, bu yüzde 15-60 oranında günlük kalori alımını kesmek eğilimindedir gibi, ve metabolik yakıt birincil kaynağı olarak glikoz yerine yağ asitleri yakmak için vücut zorlar.

“Kalp hastalığı ilişkili bir düşük oranı ile ilgili olarak, aralıklı açlık ile fikir, glikoz yerine yakıt olarak aşırı vücut yağ depolanan yağ asitleri kullanmak için vücut zorlar,” Ford dedi.

“Bu inflamasyon düşürücü de dahil olmak üzere, kalp sağlığı ile ilgili metabolik parametreleri geliştirmek için öne çıkmıştır. Bu anlamda, yarar önerilen mekanizma Pesco-Akdeniz diyet ve tüm gıdalar bitki bazlı diyet aynıdır.”

Tüm uzmanlar, ancak, insülin bağımlı diyabet, osteopeni, anemi, ya da yeme bozuklukları öyküsü olan kişilerin mevcut glikoz miktarı hakkında çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Belirli bir diyet benimsemeden önce, özellikle aralıklı açlık ile birlikte, endokrinolog veya birinci basamak hekimi ile bir konuşma olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu