İş

Bazı Gençler Uzaktan Eğitim ile Anksiyete Düşük Seviyelerde Yaşıyor

Yeni bir çalışma, uzaktan eğitim gibi daha az anksiyete, refah daha büyük bir duygu ve okulları için daha fazla bağlantı gibi genç gençler için bazı şaşırtıcı ruh sağlığı yararları olduğunu bulundu. Getty Görüntüler
  • 1.000’den fazla öğrenci üzerinde yapılan yeni bir çalışmada, pek çok genç gencin salgın nedeniyle uzaktan öğrenme sırasında daha az kaygı lı, daha fazla değil, daha az endişe hissettiği ortaya kondu.
  • Araştırma, 13-14 yaş arası kızların yüzde 54’ünün salgından önce anksiyete riski altında olduğunu, ancak bu rakamın kilitlenme sırasında yüzde 10 oranında düştüğünü ortaya koydu.
  • Bu rakam aynı yaş grubundaki erkeklerde de yüzde 26’dan yüzde 18’e düştü.
  • Birçok öğrenci de öğretmenleri ile konuşmak için artan fırsatlar ile okulları ile daha büyük bir bağlantı hissettiğini bildirdi.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

Güney Batı İngiltere’de araştırmacıların bir grup COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim vardı genç gençler daha fazla anksiyete hissi olabilir şüpheli.

Onlar birçok gençler arkadaşları ve aile hasta olma konusunda endişeli olacağını gerekçeli. Ayrıca, evde izole olma nedeniyle daha az sosyal destek olurdu.

Ancak bir anket yaptıklarında, buldukları şey onlar için şaşırtıcıydı: öğrenciler aslında daha az endişe yaşıyorlardı.

Buna ek olarak, daha büyük bir esenlik hissi ve okullarıyla daha fazla bağlantı gibi başka faydalar da yaşıyorlardı.

Çalışmanın nasıl yürütüldüğü

Bristol Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma,sosyal medya kullanımı ve genç ruh sağlığı ile ilgili zaten devam eden bir çalışma dan yararlandı.

Katılımcılar, Ekim 2019’daki salgından önce bir temel anket yapmışlardı.

Salgının etkisini değerlendirmek için Nisan/Mayıs döneminde başka bir anket daha yapıldı.

Araştırmaya Güney Batı İngiltere’deki 17 ortaokuldan 1.000’den fazla öğrenci katıldı. Dokuzuncu yıl, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sekizinci sınıfa eşdeğerdir.

HEALTHLINE KAYNAKLAR
Bunu atlatana kadar desteğimize güven.

Zor zamanlarda, bunu anlayan ve zihinsel sağlığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek uzmanlara başvurabilmeniz gerekir. Senin için buradayız.

DEVAMINI OKU
Araştırmacılar Ne buldu

Ekip, 13-14 yaş arası kızların yüzde 54’ünün salgından önce anksiyete riski altında olduğunu ve bu rakamın kilitlenme sırasında yüzde 10 oranında düştüğünü ortaya çıkardı.

İlk ankette aynı yaş grubundaki erkeklerin yüzde 26’sı risk altındayken, bu oran kilitlenme sırasında yüzde 18 idi.

Depresyon düzeyleri oldukça tutarlı kaldı, ancak, kızlar risk altındaki sayısında yüzde 3 artış yaşıyor ve erkek bir yüzde 2 düşüş yaşıyor.

Gençlerin çoğu tecrit altındayken artan bir refah duygusu bildirdiler. Erkekler kızlardan daha büyük bir gelişme rapor etti. Ayrıca, salgından önce en düşük refah duygusunu bildirenler en büyük gelişmeyi yaşadılar.

Birçok öğrenci de öğretmenleri ile konuşmak için artan fırsatlar ile okulları ile daha büyük bir bağlantı hissettiğini bildirdi.

Kızlar arasında, refah ve azaltılmış anksiyete artan duygu artan sosyal medya kullanımı ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Okullar bu çalışmadan ne öğrenebilir?

Emily Widnall, MSc, çalışmanın baş yazarı oldu, o ve ekibi anketin sonuçlarını görünce şaşırdığını söyledi.

Çocuk sağlığı uzmanları da dahil olmak üzere birçok kişi, artan anksiyete görmeyi bekliyordu.

“Ancak bir adım geri alırken,” dedi, “biz birçok genç insanlar için okul oldukça anksiyete sınav baskıları ve zorbalık da dahil olmak üzere akran ilişkileri zorlu açısından provoke olabilir biliyorum.

“Bu, okul yaşamının günlük baskısı olmadan kaç genç gencin hissettiklerini anlamak için gerçekten eşsiz bir fırsat oldu…”

O ekibinin okul ortamı anksiyete katkıda neden ve nasıl okul kültürü genç ruh sağlığı daha destekleyici olabilir ele almak için daha fazla araştırma yapmayı planladığını söyledi.

“Gençlerin ruh sağlığını ve okula dönüşte olan esenliklerini yakından izlemenin anahtarı olduğunu, zira özellikle okul öncesi pandemiye daha az bağlı hisseden ve bu yüzden de tecrite iyi adapte olmuş olanlar için endişede bir artış görebileceğimizi” de sözlerine ekledi.

Ayrıca, gençlerin fiziksel olarak okulda olmamakla her zamankinden daha fazla bağlantılı olduklarını bildirdiklerini de kaydetti.

“Dijital platformlar okullarda bir öğrenme aracı olarak kullanımı açısından gelecekte daha büyük bir rol oynayabilir olabilir,” dedi.

How parents can help their teen children

Frank A. Ghinassi, Doktora, ABPP, Rutgers Sağlık Üniversitesi Davranış Salsağlığı, çalışmaya dahil değildi Başkanı ve CEO’su, gençler arasında depresyon ve anksiyete sürücü çeşitli önemli faktörler olduğunu açıkladı.

Bunlar arasında gıda yetersizliği, ekonomik stres, konut istikrarsızlığı, ebeveynler arasındaki çekişmeler, aile içi şiddet, benlik saygısı sorunları, zorbalık, sosyal dışlanmış durum, akademik beklentiler, romantik ilişki sorunları, yetişkinliğe yaklaştıkça rol karışıklığı ve ait olmamak duyguları yer alıyor.

Ancak Bakan, istikrarın bu yaş grubundaki çocuklar için anahtar olduğunu da vurguladı.

Yetkili, gençlerin “tutarlı bir danışmanlık, destek, güven ve sevgi kaynağı olabilecek birine” ihtiyacı olduğunu söyledi. “Yargılayıcı olmayan bir şekilde, değerlerine değer veren bir aile ve/veya arkadaş grubu…”

Günlük bazda, Ghinassi ebeveynlerin uyku, yeme ve egzersiz düzenli rutinleri teşvik gibi şeyler yapmak öneriyor.

Anne-babalar da sosyal medya iletişimi kolaylaştırarak onların genç çocuklarına yardımcı olabilir, dedi.

Buna ek olarak, onları yüz kaplamaları giymek, ellerini yıkamak ve fiziksel uzaklaştırma uygulama teşvik ederek çocuklarında kendini koruma ve esneklik hissi teşvik yardımcı olabilir.

Widnall, ebeveynlerin yaz tatilinden sonra okula döndüklerinde çocukların mücadele edebileceğinin farkında olmaları gerektiğini ileri sürmektedir.

Onlar büyük değişiklikler geçti, diye açıkladı, ve okul çok farklı bu sonbaharda bakacağız.

COVID-19’a bağlı olarak fiziksel mesafe ve yüz kaplamaları gibi yeni güvenlik protokolleri yapılacaktır.

Ebeveynlerin çocuklarıyla konuşmalarını ve onlara güvence vermelerini öneriyor.

Ayrıca ebeveynlerin anksiyete belirtileri için bir göz tutmak ve çocuklarının okul ile herhangi bir endişeleri iletişim önerir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu