İş

Nasıl Lockdowns Bazı Anne-Kız İlişkileri geliştirmeye yardımcı oldu

Hikaye Öne Çıkanlar
  • Bilgi güçtür
  • Mümkün Olanın Geleceği
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Günün ipucu: Yine o adam
  • Hibs ve Ross County taraftarları finalde
  • Spieth eksik kesim tehlikesi altında

CoVID-19 salgını sırasında anne-kız ilişkileri birçok evde birlikte geçirdikleri sürenin artması nedeniyle gelişiyor. Getty Görüntüler

  • Son araştırmalar, COVID-19 kilitlemesırasında, birçok ebeveyn-çocuk ilişkilerinin iyileştiğini ortaya koymuştur.
  • Anneler ve kızları diğer aile eşleştirme daha ilişkilerine daha fazla fayda yaşıyor gibi görünüyor.
  • Uzmanlar, bu güçlendirilmiş bağların anne ve kızlarının bağlanmak için daha fazla zamana sahip olmalarından kaynaklandığına inanıyorlar.

Tüm veriler ve istatistikler, yayın sırasında herkese açık verilere dayanır. Bazı bilgiler güncel olmayabilir. 

COVID-19 salgını sırasında tecrit içinde yaşayan ay sonra, birçok Amerikalı aile tükenmişlik ve sevdikleriyle gergin ilişkiler gerçeği karşı karşıya.

Ancak, yeni bir anket, bazı ailelerin birlikte harcadığı zaman artan miktarda bağlarını güçlendirmek yardımcı olduğunu buldu – özellikle bazı anneler ve kızları için.

Grant McCracken, Doktora, Amerikan aileleri okuyan deneyimi onlarca yıl ile kültürel bir antropolog. Araştırması “Oprah Winfrey Gösterisi”da yer aldı ve “Susam Sokağı”ndan Beyaz Saray’a kadar herkesle çalıştı.

Son araştırmasının bir parçası olarak, yeni COVID normalimizdeki aile dinamiklerini araştırıyor.

“Ben 35 yıldır Amerikan ev ve aile okuyor,” McCracken Healthline söyledi. “COVID’in kapatılmasıyla, bunun evi ve aileyi nasıl değiştirebileceğini görmek için sabırsızlanıyordum.”

McCracken 500 aileyi araştırdı ve 50 aileyle etnografik görüşmeler yaptı.

“Ne göreceğimden emin değildim.” diye açıkladı. “Aslında, krizdeki ailelere bakacağım için gergindim.”

Onun yerine bulduğu şey onu şaşırttı. “Aileler duruma yükseliyordu, “diye açıkladı. Ve çabucak nedenini bir araya getirdi. “Bu başarının mimarının annem olduğunu görmek uzun sürmedi.”

Yaptığı araştırma sayesinde, Amerikan ailelerinin kabaca yarısının COVID-19’dan girdiklerinden daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını, sadece yüzde 5’inin ise daha zayıf olacağını düşündüğünü ortaya çıkardı.

Anne-kız ilişkileri en iyi

McCracken’ın araştırması, aile ilişkilerinin tüm yönetimde güçlendi, ama hiçbiri anne-kız ilişkileri kadar güçlendi.

Ailelerin yüzde 60’tan fazlası salgın başladığından beri anneler ve kızlar arasında çok daha bağlantılı bir bağ olduğunu bildirdi.

McCracken, “Anneler bazen kızlarıyla iletişimlerini kaybediyorlar.” diyerek, konuştuğu bir annenin evini tren istasyonu olarak tanımladığı nı ve herkesin gelip gittiğini anlatıyor.

“Ayrıca, annelerin çoğu çocuklarını üniversiteye hazırlama çabasıyla yönlendirilen bir milyon farklı görev yüzünden dikkati dağılıyor.”

Genç kızların sık sık akran gruplarına yönelmelerinin yanı sıra popüler kültürün yörüngesine de girdiklerini ekleyin ve özellikle gençlik yıllarında annelerin ve kızların birbirlerinden ayrılmaları mantıklı geliyor.

Ancak McCracken, COVID’in tüm bunları değiştirdiğini söyledi. Kızları eve getirdi. Anneleri görünür kıldı. Anneler ve kızlarının gerçekten konuşabilmesi, nesiller arasındaki boşluğu kapatması için zaman ve ilgi verdi. ”

Lisanslı evlilik ve aile terapisti Alisha Sweyd, McCracken’in gözlemlerinin mantıklı olduğunu söyledi.

Sweyd, “Genel olarak ebeveyn ilişkileri söz konusu olduğunda, konuşmanın kalitesi gerçekten önemlidir” dedi. “Ancak anneler ve kızlar için durum daha da fazla.”

Küçük çocuklar için, yakalama oynamak veya yürüyüşe çıkmak gibi aktif bir şey yaparken sohbetlerin genellikle daha iyi gittiğini söyledi. “Bununla birlikte, kızların beyinleri, göz teması, konuşma sırasında dikkat dağınıklığı olmaması ve vücut dili gibi derinlemesine konuşma sinyallerine daha açık.”

Sweyd, salgın sırasında annelerin sürekli hareket etme, gitme ve programlamadan daha az dikkatini dağıttığını söyledi.

Kızları ile sohbet etmek için daha fazla zamanları ve enerjileri var. Böylece anne, ilişkiyi güçlendirmek için aslında mümkün olan en etkili şekilde kızının beynini meşgul ediyor ”dedi.

Travma ayrıca insanları birbirine yaklaştırabilir

Dünya çapında bir trajedinin ortasında olduğumuzu hatırlamak önemlidir. Ne kadar korkunç sayılsa da, insanların canlarını inciterken bir araya gelmelerinin faydalarından biri de bu.

Sweyd, “Hem anneler hem de kızlar aynı zamanda zor bir dönemden geçiyorlar ve bu bizim hazırlıklı olmadığımız bir şey değil.” dedi. “Bu, hem annelerin hem de kız çocuklarının birbirlerine karşı daha empatik, ne kadar zor olabileceği konusunda daha anlayışlı olmasına yardımcı olacaktır.”

Normal şartlar altında, Sweyd anneler ve kızları genellikle gençler ve genç yetişkinler çekin gibi ayaklanma kez geçmesi söyledi. Ama salgın bu doğal kopukluğun bir kısmını hafifletiyor.

“Bu salgın, bu uluslararası kargaşa, bu kopukluğu ortadan kaldırıyor ve köprünün acının ortak noktası üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor.”

Bu iyileştirmeler uzun süreli mi yoksa geçici mi?

McCracken’ın araştırması tarafından gündeme getirilebilen bir soru da bu güçlendirilmiş ilişkilerin işler normale döndükçe devam edip etmeyeceği.

McCracken yapacaklarını düşünüyor.

“Benim tahminim, yeni tahvillerin sebat edeceğidir.” diyor. “Onları aylardır inşa ediyoruz. Ayrıca, onlar zengin ve canlı ve güçlü. Küçük bir atrofi olacak. Ama ben sadece biraz düşünüyorum, “dedi.

Sweyd bunun daha çok kültürel olarak nasıl tepki verdiğimize bağlı olacağını düşündüğünü söyledi.

“Kültürümüz, başta çalışan anneler olmak üzere aileler üzerindeki kemik kıran ve gerçekçi olmayan beklentilere hızla geri dönerse, bu değişimleri sürdürmek zor olacak.” diyen Bakan, çalışan annelerin her şeyi bir arada tutmaları ve her şeyi zarafet ve duruşla dengelemeleri yönündeki beklentilere işaret ediyor.

Sweyd, “Bu beklentiler belirlendiğinde, kadınlar anne-kız ilişkisine odaklanacak zaman ve enerjiye sahip olamayacak kadar dikkati dağılmış ve bunalmış olacaklar.” dedi. “Çocuklarımıza karşı kasıtlı olmalıyız, ama toplumumuzda bunu salgından önce yapmak zordu.”

Yine de bu tüm umutların kaybolduğu anlamına gelmez. Sweyd, bir kültür olarak, aileleri olan insanlar üzerindeki beklentilerimizi kalıcı olarak değiştirebilirsek, bu değişimin uzun vadede faydalarından yararlanabileceğimizi söyledi.

Daha güçlü ebeveyn-çocuk bağlarının beslenmesi

Bu amaçla, anneler ve kızları salgın başladığından beri birbirleriyle kurdukları bağlantıları korumak için ne yapabileceklerini merak ediyor olabilirler.

McCracken zaten yaptıkları şeyi devam etmek kadar basit olduğunu söyledi. Konuşmaya, dinlemeye ve bağlantı yapmaya devam edin. Birbirinuzun dünya görüşlerini, hangi filmleri beğendiğinizi, hangi moda seçeneklerini paylaştığınızı ve her birinizle gelecek için ne istediğinizi sorun.

McCracken, “Anneler ve kızları olağanüstü bir bağlantı kurabilecek durumdalar.” dedi. “Bazı anneler ve kızları kayalık bir başlangıç yapmış olabilir. Bu bir nefes alıp yeniden başlamak için bir şans.”

Sweyd, bunu başarmanın en iyi yolunun annelerin çocuklarıyla kasıtlı olmaya devam etmeleri olduğunu söyledi. “Hayat yeniden açılmaya başladığında, annelerin dikkat dağıtıcı olmaktan arınan kızlarıyla zaman planlamaları ve çocuklarıyla birlikte o ana kasıtlı olarak odaklanmaları gerekecek.”

Bu anne-kız tarih geceleri, kız gezileri, ya da birlikte konsantre zaman geçirmek için seçenekler başka sayıda yoluyla gerçekleştirilebilir.

Sweyd, “Ve kızın sorunları olduğunda veya dışarı çıktığında, annenin (ve diğer bakıcıların da) sabırlı olması ve kızlarını etkileyen bütün durumu anlamaya odaklanması gerekiyor.” dedi.

Bu güçlendirilmiş ilişkiler dayanabilir, ama hem anneler hem de kızları bu amaç doğrultusunda çalışmadan değil.

Salgın sırasında yaşanan mücadeleler uzun vadeli faydalara yol açabilir.

Tabii ki, anneler ve kızları hala yüzleşmek için bazı yokuş yukarı savaşlar var.

Sweyd, “Toplumumuzda normal mevsimlerde kadınlara koyduğumuz gerçekçi olmayan beklentiler ve çifte standartlar, anne-kız ilişkisini gerçekten bozabilir.” dedi.

Bu nedenle, toplum olarak bu zamanı geçmişte nerede yanlış yaptığımızın farkına varmanın ve ne zaman yapabileceğimize dair zarafet ve anlayış sağlamayı öğrenmemiz gerektiğine inanıyor.

“Bir salgın sırasında, herkes acı çekiyor ve gerçekçi olmayan beklentiler konusunda birbirimize karşı daha sabırlı olduk. Çünkü hepimiz acı çekiyoruz ve bunu hepimiz biliyoruz. Salgının sona ermesi, herhangi bir kişi veya grup insan için acıçekmenin sona erdiği anlamına gelmez.” dedi.

McCracken ayrıca salgın nedeniyle devam eden mücadelelerin, belki de anne ve kızlarıyla başlayarak uzun vadeli faydalara yol açacağını umuyor.

McCracken, “Bence anneler ve kızlar arasındaki ilişkiyi değiştirdiğinizde, Amerikan ailesini de değiştirebilirsiniz.” dedi. “Aileyi değiştirdiğinde, Amerikan kültürünü de değiştirirsin.”

O, kültürel olarak, biz daha da ayrı, cinsiyetler, etnik kökenler ve siyasi partiler arasında bölünmeler giderek, son yıllarda daha da ayrı çekiyoruz işaret etti.

“Anneler ve kızları tekrar bir araya humpty dumpty her bit koyamaz,” dedi. “Ama iki nesil bağlayarak, bir başlangıç yapabilirsiniz. Bir vakıf kurabilirler.”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu